Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.440 vizualizări
1.035 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ouă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
7. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ratatouille cu melcişori (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
17. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Iepure împănat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
24. Iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
26. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Talmeş-balmeş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.