Ouă scoţiene cu cartofi pure - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene cu cartofi pure

Ouă scoţiene cu cartofi pure

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, 4 oua, 2 felii de panie de toast, 120 ml lapte, o ceapa, o lingura de ulei, verdeturi (patrunjel, marar, etc.), 400 g carne tocata de porc, piper, ulei pt. prajit, 2 linguri unt, boia dulce.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute. Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte. Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se pune o parte intr-o tavita, apoi ouale curatate intregi, se acopera cu restul de carne si se pune la cuptor la foc tare si se lasa pana carnea e patrunsa bine.
Se servesc calde.
7.464 vizualizări
1.045 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
6. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ouă pe mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
14. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
17. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
27. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
29. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.