Ouă tunisiene cu ardei şi roşii - reţetă tradiţională din Tunisia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Tunisia » Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Reţetă tradiţională din Tunisia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cepe verzi taiate rondele mai groase, 150 ml ulei de masline, 4 rosii coapte taiate felii, 3 ardei grasi verzi sau rosii, curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete, 80 g miez de rosii (din conserva), 1-2 catei de usturoi tocati marunt, sare, piper negru macinat, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 4 oua, chimen macinat.

Mod de preparare: Se incing 6 linguri cu ulei intr-o tigaie mare si se caleste ceapa, pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga rosiile taiate felii, ardeii grasi, miezul de rosii si usturoiul si se dunstuiesc circa 20 de minute, pana ce se inmoaie.
Se toarna in tigaie inca 4 linguri cu ulei, se gusta legumele de sare si piper, se condimenteaza cu piper de Cayenne si se mai lasa sa fiarba incet alte 5 minute.
Se apasa cu dosul unei linguri in 4 locuri (formand 4 adancituri) si in fiecare loc se sparge cate un ou. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba ouale, pana ce se intaresc circa 10 minute (atentie la legume, sa nu se prinda de fundul tigaii).
Se presara peste legume chimenul macinat si se servesc imediat, pe farfurii incinse.
8.384 vizualizări
1.005 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
6. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tian provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
9. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
13. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
15. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
16. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
17. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
22. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
25. Ouă umplute cu pastă de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
27. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.