Ouă tunisiene cu ardei şi roşii - reţetă tradiţională din Tunisia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Tunisia » Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Reţetă tradiţională din Tunisia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cepe verzi taiate rondele mai groase, 150 ml ulei de masline, 4 rosii coapte taiate felii, 3 ardei grasi verzi sau rosii, curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete, 80 g miez de rosii (din conserva), 1-2 catei de usturoi tocati marunt, sare, piper negru macinat, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 4 oua, chimen macinat.

Mod de preparare: Se incing 6 linguri cu ulei intr-o tigaie mare si se caleste ceapa, pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga rosiile taiate felii, ardeii grasi, miezul de rosii si usturoiul si se dunstuiesc circa 20 de minute, pana ce se inmoaie.
Se toarna in tigaie inca 4 linguri cu ulei, se gusta legumele de sare si piper, se condimenteaza cu piper de Cayenne si se mai lasa sa fiarba incet alte 5 minute.
Se apasa cu dosul unei linguri in 4 locuri (formand 4 adancituri) si in fiecare loc se sparge cate un ou. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba ouale, pana ce se intaresc circa 10 minute (atentie la legume, sa nu se prinda de fundul tigaii).
Se presara peste legume chimenul macinat si se servesc imediat, pe farfurii incinse.
8.363 vizualizări
997 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
3. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
6. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
10. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
12. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
14. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
15. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
18. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
24. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
26. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
29. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.