Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella (II) |
Paella (II)
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 3-5 linguri pătrunjel verde tocat, 1 linguriţă şofran, 2 linguri supă de pui, 3 piepţi de pui dezosaţi, 2 ardei graşi verzi, 1 ardei gras roşu, 225 g pastă de tomate, 1 linguriţă zahăr, 4 ceşti orez, 7 ceşti apă, sare, 450 g creveţi din conservă. Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă, se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul. Se călesc împreună până când ceapa devine translucidă. Se adaugă şofranul, supa de pui, piepţii de pui tăiaţi bucăţi mai mari, ardeii tăiaţi julien şi se sotează până când carnea de pui se albeşte. Se toarnă pasta de tomate subţiată cu puţină apă, zahărul şi se amestecă. Se adaugă orezul şi apa şi se lasă să dea în clocot. Se sărează, piperează şi se fierbe totul 5 minute, amestecând din când în când. Se adaugă şi creveţii. Se lasă să fiarbă la foc mic acoperit, amestecând din când în când. Dacă orezul pare prea uscat, se mai adaugă apă. Dacă este prea zemos, se ia capacul şi se lasă să se evapore lichidul.
21.418 vizualizări
Versiunea printabilă1.398 tipăriri 32 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri) 3. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate) 5. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi) 6. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 7. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 8. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 9. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 10. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 16. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume) 17. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 20. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 21. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 22. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte) 23. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte) 24. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri) 26. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume) 27. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri) 28. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte) 29. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume) |