Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella (II) |
Paella (II)
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 3-5 linguri pătrunjel verde tocat, 1 linguriţă şofran, 2 linguri supă de pui, 3 piepţi de pui dezosaţi, 2 ardei graşi verzi, 1 ardei gras roşu, 225 g pastă de tomate, 1 linguriţă zahăr, 4 ceşti orez, 7 ceşti apă, sare, 450 g creveţi din conservă. Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă, se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul. Se călesc împreună până când ceapa devine translucidă. Se adaugă şofranul, supa de pui, piepţii de pui tăiaţi bucăţi mai mari, ardeii tăiaţi julien şi se sotează până când carnea de pui se albeşte. Se toarnă pasta de tomate subţiată cu puţină apă, zahărul şi se amestecă. Se adaugă orezul şi apa şi se lasă să dea în clocot. Se sărează, piperează şi se fierbe totul 5 minute, amestecând din când în când. Se adaugă şi creveţii. Se lasă să fiarbă la foc mic acoperit, amestecând din când în când. Dacă orezul pare prea uscat, se mai adaugă apă. Dacă este prea zemos, se ia capacul şi se lasă să se evapore lichidul.
21.450 vizualizări
Versiunea printabilă1.407 tipăriri 32 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi) 5. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi) 6. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume) 8. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi) 10. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte) 11. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 14. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume) 15. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume) 16. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi) 17. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 18. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri) 19. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume) 20. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme) 24. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate) 25. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume) 27. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 28. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) |