Paella (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella (II)

Paella (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 3-5 linguri pătrunjel verde tocat, 1 linguriţă şofran, 2 linguri supă de pui, 3 piepţi de pui dezosaţi, 2 ardei graşi verzi, 1 ardei gras roşu, 225 g pastă de tomate, 1 linguriţă zahăr, 4 ceşti orez, 7 ceşti apă, sare, 450 g creveţi din conservă.

Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă, se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul. Se călesc împreună până când ceapa devine translucidă. Se adaugă şofranul, supa de pui, piepţii de pui tăiaţi bucăţi mai mari, ardeii tăiaţi julien şi se sotează până când carnea de pui se albeşte. Se toarnă pasta de tomate subţiată cu puţină apă, zahărul şi se amestecă. Se adaugă orezul şi apa şi se lasă să dea în clocot. Se sărează, piperează şi se fierbe totul 5 minute, amestecând din când în când. Se adaugă şi creveţii. Se lasă să fiarbă la foc mic acoperit, amestecând din când în când. Dacă orezul pare prea uscat, se mai adaugă apă. Dacă este prea zemos, se ia capacul şi se lasă să se evapore lichidul.
21.478 vizualizări
1.414 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
12. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
19. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
22. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.