Paella cu fasole şi melci - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella cu fasole şi melci

Paella cu fasole şi melci

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 480 g orez, 350 g amestec de diferite tipuri de fasole si optional ardei iute rosu si verde, 24 de melci (optional), 120 g rosii, un litru si jumatate de apa, ulei de masline, sare, paprica, sofran si rozmarin.

Mod de preparare: Carnea de gaina si de iepure se curata, se spala si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie speciala de paella se incinge uleiul de masline si se prajesc bucatile de carne. Cand acestea s-au rumenit, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si apoi fasolea. Se amesteca bine si cand fasolea se inmoaie se adauga putina paprica. Dupa cateva minute se toarna in tigaie apa fiarta si apoi se presara sofran si sare. Melcii se spala si se adauga si ei, lasand compozitia sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute se adauga orezul si se amesteca. Se mai poate completa cu apa fiarta, daca este cazul. Tigaia se lasa la inceput pe un foc potrivit, urmand ca spre sfarsit sa i se reduca puterea. Cand orezul este aproape uscat, se ia tigaia de pe foc, se pun cateva ramurele de rozmarin peste orez si se lasa asa pana cand apa este absorbita. Tigaia se acopera cu un prosop, timp de 10 minute. Paella se serveste dupa ce s-a mai racit putin.
6.019 vizualizări
1.051 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
7. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
8. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
11. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
17. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
18. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
20. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Salată de surimi cu avocado (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
25. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
27. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
28. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
29. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.