Paella cu fasole şi melci - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella cu fasole şi melci

Paella cu fasole şi melci

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 480 g orez, 350 g amestec de diferite tipuri de fasole si optional ardei iute rosu si verde, 24 de melci (optional), 120 g rosii, un litru si jumatate de apa, ulei de masline, sare, paprica, sofran si rozmarin.

Mod de preparare: Carnea de gaina si de iepure se curata, se spala si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie speciala de paella se incinge uleiul de masline si se prajesc bucatile de carne. Cand acestea s-au rumenit, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si apoi fasolea. Se amesteca bine si cand fasolea se inmoaie se adauga putina paprica. Dupa cateva minute se toarna in tigaie apa fiarta si apoi se presara sofran si sare. Melcii se spala si se adauga si ei, lasand compozitia sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute se adauga orezul si se amesteca. Se mai poate completa cu apa fiarta, daca este cazul. Tigaia se lasa la inceput pe un foc potrivit, urmand ca spre sfarsit sa i se reduca puterea. Cand orezul este aproape uscat, se ia tigaia de pe foc, se pun cateva ramurele de rozmarin peste orez si se lasa asa pana cand apa este absorbita. Tigaia se acopera cu un prosop, timp de 10 minute. Paella se serveste dupa ce s-a mai racit putin.
5.997 vizualizări
1.044 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
3. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
8. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
9. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
11. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
13. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
15. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
21. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
24. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
25. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
26. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
29. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.