Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella cu fasole şi melci |
Paella cu fasole şi melci
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 480 g orez, 350 g amestec de diferite tipuri de fasole si optional ardei iute rosu si verde, 24 de melci (optional), 120 g rosii, un litru si jumatate de apa, ulei de masline, sare, paprica, sofran si rozmarin. Mod de preparare: Carnea de gaina si de iepure se curata, se spala si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie speciala de paella se incinge uleiul de masline si se prajesc bucatile de carne. Cand acestea s-au rumenit, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si apoi fasolea. Se amesteca bine si cand fasolea se inmoaie se adauga putina paprica. Dupa cateva minute se toarna in tigaie apa fiarta si apoi se presara sofran si sare. Melcii se spala si se adauga si ei, lasand compozitia sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute se adauga orezul si se amesteca. Se mai poate completa cu apa fiarta, daca este cazul. Tigaia se lasa la inceput pe un foc potrivit, urmand ca spre sfarsit sa i se reduca puterea. Cand orezul este aproape uscat, se ia tigaia de pe foc, se pun cateva ramurele de rozmarin peste orez si se lasa asa pana cand apa este absorbita. Tigaia se acopera cu un prosop, timp de 10 minute. Paella se serveste dupa ce s-a mai racit putin.
5.955 vizualizări
Versiunea printabilă1.033 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre) 2. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume) 3. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 5. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume) 6. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate) 7. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume) 11. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 12. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 17. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 18. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe) 20. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii) 21. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume) 22. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume) 23. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 25. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 28. Tort şah (Dulciuri > Torturi) 29. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |