Paella cu fasole şi melci - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella cu fasole şi melci

Paella cu fasole şi melci

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 480 g orez, 350 g amestec de diferite tipuri de fasole si optional ardei iute rosu si verde, 24 de melci (optional), 120 g rosii, un litru si jumatate de apa, ulei de masline, sare, paprica, sofran si rozmarin.

Mod de preparare: Carnea de gaina si de iepure se curata, se spala si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie speciala de paella se incinge uleiul de masline si se prajesc bucatile de carne. Cand acestea s-au rumenit, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si apoi fasolea. Se amesteca bine si cand fasolea se inmoaie se adauga putina paprica. Dupa cateva minute se toarna in tigaie apa fiarta si apoi se presara sofran si sare. Melcii se spala si se adauga si ei, lasand compozitia sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute se adauga orezul si se amesteca. Se mai poate completa cu apa fiarta, daca este cazul. Tigaia se lasa la inceput pe un foc potrivit, urmand ca spre sfarsit sa i se reduca puterea. Cand orezul este aproape uscat, se ia tigaia de pe foc, se pun cateva ramurele de rozmarin peste orez si se lasa asa pana cand apa este absorbita. Tigaia se acopera cu un prosop, timp de 10 minute. Paella se serveste dupa ce s-a mai racit putin.
6.056 vizualizări
1.062 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Blanchetă de pasăre cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
5. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
7. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
15. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
20. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
24. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
28. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
30. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.