Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella de marisco (de fructe de mare) |
Paella de marisco (de fructe de mare)
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 150 g calamar, 150 g sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 500 gr orez, 2-3 catei de usturoi, supa de peste (cat este necesar). Mod de preparare: Supa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste (de stinca sau de plaja) fiert cu o ceapa, o foaie de dafin, sare si o rosie. In loc de peste se poate face si din concentrat de peste fiert cu apa, dar nu va fi la fel de gustos. Sepiile si calamarul se curata si se taie in cubulete. Se pune uleiul la incins in paellera (recipientul ca un fel de tigaie in care se prepara de obicei paella) si se prajesc gambele si langostinele timp de 1 minut dupa care se scot si se pastreaza. Se pun apoi la prajit sepiile si calamarul si cind incep sa se aureasca un pic se adauga rosiile tocate si 2 catei de usturoi taiati foarte fin. Se lasa sa se faca pina incepe sa capete o tonalitate mai inchisa. Se adauga apoi si boiaua de ardei, se amesteca totul si se adauga orezul. Se amesteca bine 1 minut (pina devine orezul transparent) si se toarna supa de peste calda si 1 catel de usturoi maruntit. Se lasa la foc potrivit-iute sa se faca. Dupa 10 minute se adauga si gambele si langostinele pastrate si midiile si stridiile si se mai lasa 5 minute pina se evapora toata supa de peste. Mod de servire Cand este gata se da la o parte de pe foc si se lasa sa se odihneasca orezul in paellera 2 minute si apoi se serveste.
8.089 vizualizări
Versiunea printabilă983 tipăriri 6 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci) 2. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 3. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe) 4. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe) 5. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe) 6. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme) 7. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme) 8. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi) 9. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe) 10. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe) 11. Îngheţată de fructe (Dulciuri > Îngheţate) 12. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 13. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri) 14. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 15. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 16. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 18. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe) 19. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi) 20. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe) 22. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri) 23. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci) 24. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 25. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe) 26. Cupe cu fructe (Dulciuri > Salate de fructe) 27. Cotlet umplut cu fructe (Mâncăruri > Fripturi) 28. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 29. Pîinişoare cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri) 30. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe) |