Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre

Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g ficatei de pui, 2 linguri ulei de masline, o ceapa, 2 fileuri de sardele (eventual), o lingura capere, 1/8 l vin alb, 1/4 l concentrat de pasare (Knorr+apa), sare, piper, o lingurita unt, o bagheta (sau toast).

Mod de preparare: Se spala ficateii, se zvanta intr-un stergar si se prajesc circa 10 minute in uleiul incins. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca. Se pune la calit ceapa taiata cubulete si, cand devine sticloasa, se adauga ficateii tocati marunt.
Sardelele si caperele se taie marunt si se dunstuiesc si ele impreuna cu ficateii si ceapa, la foc mic. Se sting cu vin si zeama de carne de pasare si se mai lasa putin, pana ce amestecul are consistenta unei paste cremoase. Se gusta de sare si piper si, cand crema s-a racit, se incorporeaza untul si se unge pe feliile de paine prajita.
Ca garnitura, se pot servi rosii.
4.958 vizualizări
895 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
13. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
19. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.