Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre |
Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 400 g ficatei de pui, 2 linguri ulei de masline, o ceapa, 2 fileuri de sardele (eventual), o lingura capere, 1/8 l vin alb, 1/4 l concentrat de pasare (Knorr+apa), sare, piper, o lingurita unt, o bagheta (sau toast). Mod de preparare: Se spala ficateii, se zvanta intr-un stergar si se prajesc circa 10 minute in uleiul incins. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca. Se pune la calit ceapa taiata cubulete si, cand devine sticloasa, se adauga ficateii tocati marunt. Sardelele si caperele se taie marunt si se dunstuiesc si ele impreuna cu ficateii si ceapa, la foc mic. Se sting cu vin si zeama de carne de pasare si se mai lasa putin, pana ce amestecul are consistenta unei paste cremoase. Se gusta de sare si piper si, cand crema s-a racit, se incorporeaza untul si se unge pe feliile de paine prajita. Ca garnitura, se pot servi rosii.
4.876 vizualizări
Versiunea printabilă875 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre) 3. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 4. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre) 5. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte) 9. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 10. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 14. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri) 15. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi) 17. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 18. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 19. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 21. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Cârnaţi prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi) 24. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi) 25. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme) 26. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 27. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 28. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 29. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă) |