Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre |
Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 400 g ficatei de pui, 2 linguri ulei de masline, o ceapa, 2 fileuri de sardele (eventual), o lingura capere, 1/8 l vin alb, 1/4 l concentrat de pasare (Knorr+apa), sare, piper, o lingurita unt, o bagheta (sau toast). Mod de preparare: Se spala ficateii, se zvanta intr-un stergar si se prajesc circa 10 minute in uleiul incins. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca. Se pune la calit ceapa taiata cubulete si, cand devine sticloasa, se adauga ficateii tocati marunt. Sardelele si caperele se taie marunt si se dunstuiesc si ele impreuna cu ficateii si ceapa, la foc mic. Se sting cu vin si zeama de carne de pasare si se mai lasa putin, pana ce amestecul are consistenta unei paste cremoase. Se gusta de sare si piper si, cand crema s-a racit, se incorporeaza untul si se unge pe feliile de paine prajita. Ca garnitura, se pot servi rosii.
4.928 vizualizări
Versiunea printabilă886 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 3. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 5. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri) 6. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 7. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 9. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 10. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 13. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume) 14. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre) 15. Păstrăvi prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 17. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 19. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Raţă prăjită cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Supă cu ficăţei de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 25. Blanchetă de pasăre cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte) 30. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |