Pâine umplută provensală - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pâine umplută provensală

Pâine umplută provensală

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 pîine mare rotundă (de casă), 2 cepe, 2 ardei graşi roşii, 3 dovlecei, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 vinete, 3 roşii, 200 g brînză de oaie, 4 felii de şuncă sau jambon, 1 crenguţă de cimbru proaspăt, 2 căţei de usturoi, 10 frunze de busuioc, sare, piper măcinat.

Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi ardeii, tăiaţi-le cubuleţe şi căliţi-le 5 minute în uleiul incins. Spălaţi dovleceii şi vinetele şi tăiaţi-le rondele subţiri. Tăiaţi roşiile bucăţi, tocaţi cimbrul, usturoiul şi jumătate din frunzele de busuioc şi puneţi-le pe toate în tigaie. Adăugaţi sare şi piper şi lăsaţi-le să fiarbă încet, cu capac, circa 30 de minute. Răsturnaţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă.
Tăiaţi pîinea în două pe orizontală, scoateţi miezul din mijloc, introduceţi umplutura de legume şi acoperiţi-o cu brînză telemea tăiată felii. Presăraţi peste brînză frunzuliţele de busuioc rămase şi şunca tăiată fîşii şi aşezaţi deasupra jumătatea superioară a pîinii.
Înveliţi pîinea umplută cu folie de aluminiu şi daţi-o 10 minute la cuptorul încins la 180 grade C. Lăsaţi-o să se răcească, tăiaţi-o felii groase şi serviţi-o imediat.
4.357 vizualizări
779 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi dietetici (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
11. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
24. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
29. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.