Pasăre in sos de vin - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pasăre in sos de vin

Pasăre in sos de vin

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ramurele de patrunjel si 2 ramurele de cimbru, 2 foi de dafin, 12 cepe mici (de arpagic), 100 g costita afumata (Bacon sau Kaiserfleisch), 8 copane mari de pasare si 4 aripioare, sare, piper, 50 g unt, 30 g faina, 4 linguri coniac, 1/2 l vin rosu tare, 300 g ciuperci (champignon).

Mod de preparare: Patrunjelul si cimbrul se spala si se usuca. Se leaga cu o ata, impreuna cu foile de dafin. Se curata cepele. Costita afumata se taie in bucatele, doua cepe se toaca marunt.
Se incing intr-o tigaie mare sau intr-o cratita joasa 30 g unt. Se pun sa se caleasca in el costita taiata si cepele intregi (de aceea trebuie sa fie mici) si se lasa vreme de 5 minute, amestecand, pana devin sticloase. Se scot din tigaie cu o lingura de spumuit si se pun la o parte, cu capac.
Se pune din nou grasimea sa se incinga si se prajesc bine copanele in ea. Se adauga ceapa tocata si praful de faina, care se presara deasupra. Se pune coniacul si se lasa sa dea un clocot. Se pune vinul rosu si buchetul de verdeturi legat. Se lasa sa fiarba pe foc mic, pana ce copanele se patrund.
Se curata ciupercile champignon (ciuperci albe, de balegar) de partea de codita lemnoasa, se trec printr-un jet de apa, apoi se zvanta (trebuie sa se usuce complet). Se taie in doua sau in patru, in functie de marime, si se calesc in restul de unt ramas. Se sareaza, se pipereaza.
Se scot copanele din sos, care se trece printr-o sita si se pune inapoi in cratita. Se adauga ciupercile, cepele, slaninuta prajita, copanele de pasare. Se dau toate intr-un clocot, se gusta de sare si de piper.
Este o reteta din Burgundia.
3.961 vizualizări
793 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
4. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Limonadă fierbinte (Băuturi > Ceaiuri)
9. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Mix marin (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Tort de kiwi cu brânză (Dulciuri > Torturi)
14. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sana (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
17. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Pollo Parisianno (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
27. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.