Pasăre in sos de vin - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pasăre in sos de vin

Pasăre in sos de vin

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ramurele de patrunjel si 2 ramurele de cimbru, 2 foi de dafin, 12 cepe mici (de arpagic), 100 g costita afumata (Bacon sau Kaiserfleisch), 8 copane mari de pasare si 4 aripioare, sare, piper, 50 g unt, 30 g faina, 4 linguri coniac, 1/2 l vin rosu tare, 300 g ciuperci (champignon).

Mod de preparare: Patrunjelul si cimbrul se spala si se usuca. Se leaga cu o ata, impreuna cu foile de dafin. Se curata cepele. Costita afumata se taie in bucatele, doua cepe se toaca marunt.
Se incing intr-o tigaie mare sau intr-o cratita joasa 30 g unt. Se pun sa se caleasca in el costita taiata si cepele intregi (de aceea trebuie sa fie mici) si se lasa vreme de 5 minute, amestecand, pana devin sticloase. Se scot din tigaie cu o lingura de spumuit si se pun la o parte, cu capac.
Se pune din nou grasimea sa se incinga si se prajesc bine copanele in ea. Se adauga ceapa tocata si praful de faina, care se presara deasupra. Se pune coniacul si se lasa sa dea un clocot. Se pune vinul rosu si buchetul de verdeturi legat. Se lasa sa fiarba pe foc mic, pana ce copanele se patrund.
Se curata ciupercile champignon (ciuperci albe, de balegar) de partea de codita lemnoasa, se trec printr-un jet de apa, apoi se zvanta (trebuie sa se usuce complet). Se taie in doua sau in patru, in functie de marime, si se calesc in restul de unt ramas. Se sareaza, se pipereaza.
Se scot copanele din sos, care se trece printr-o sita si se pune inapoi in cratita. Se adauga ciupercile, cepele, slaninuta prajita, copanele de pasare. Se dau toate intr-un clocot, se gusta de sare si de piper.
Este o reteta din Burgundia.
3.929 vizualizări
782 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
2. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Găluşte cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Icre negre franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
19. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
21. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
22. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cotlet elveţian (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
27. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.