Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Pască cu brânză de vacă |
Pască cu brânză de vacă
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 250 g faina, 150 g zahar, 80 g unt, 1 ou, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare, faina pentru framantat. Umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaca nu prea grasa, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra. Mod de preparare: Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul de ou si sarea, framantandu-se repede, pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste intr-o foaie de plastic si se pune o ora la frigider. Doua treimi din aluat se intind cu sucitorul pe tabla de prajitura, presarata cu faina si se aseaza apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm. Aluatul ramas se intinde pe marginea formei, de jur-imprejur. Umplutura: Se despart ouale. Se pune branza de vaci sa se scurga pe o sita. Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusul de ou, pana cand zaharul se dizolva complet. Se combina cu branza scursa, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se introduc si ele in compozitie. Se intinde amestecul de branza de vaca peste aluatul din forma. Se baga la cuptor si se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului. Dupa ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prajitura se mai lasa inauntru inca zece minute. Se scoate afara si se lasa sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar praf.
25.492 vizualizări
Versiunea printabilă1.831 tipăriri 39 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Şniţel cu brânză (Mâncăruri > Fripturi) 2. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi) 3. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 6. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri) 9. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi) 10. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme) 11. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri) 13. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă) 14. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri) 17. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză) 20. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 22. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume) 25. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Merdenele cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 29. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 30. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri) |