Pască cu brânză de vacă - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Pască cu brânză de vacă

Pască cu brânză de vacă

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g faina, 150 g zahar, 80 g unt, 1 ou, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare, faina pentru framantat.
Umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaca nu prea grasa, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra.

Mod de preparare: Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul de ou si sarea, framantandu-se repede, pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste intr-o foaie de plastic si se pune o ora la frigider.
Doua treimi din aluat se intind cu sucitorul pe tabla de prajitura, presarata cu faina si se aseaza apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm. Aluatul ramas se intinde pe marginea formei, de jur-imprejur.
Umplutura: Se despart ouale. Se pune branza de vaci sa se scurga pe o sita. Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusul de ou, pana cand zaharul se dizolva complet. Se combina cu branza scursa, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se introduc si ele in compozitie.
Se intinde amestecul de branza de vaca peste aluatul din forma. Se baga la cuptor si se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului. Dupa ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prajitura se mai lasa inauntru inca zece minute.
Se scoate afara si se lasa sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar praf.
25.609 vizualizări
1.875 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
2. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
3. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
8. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Rasol de vacă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
24. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
26. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
28. Muşchi de vacă la cuptor (I) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Icre de brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.