Paste cu fructe de mare (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu fructe de mare (I)

Paste cu fructe de mare (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g paste, 500 g fructe de mare congelate, 3-4 căţei usturoi, 1 ardei iute, piper, sare, 1 lingură unt, ulei de măsline, 1-2 pahare vin alb sec.

Mod de preparare: Se pregătesc ingredientele: 3-4 căţei de usturoi tăiaţi felii subţiri, 1 ardei iute tăiat rondele subţiri. Pastele se fierb "al dente". După fierbere, se amestecă cu o lingură de ulei de măsline (pentru a nu se lipi între ele) şi se ţin la cald. Cele mai bune paste sunt Barilla Fusilli (spirale), în primul rând datorită gustului, iar apoi datorită faptului că reţin sosul în interiorul spiralei. Se pot folosi şi Penne Rigate sau Farfalle.

Într-o tigaie mare, se încinge puţin ulei de măsline (de preferinţă extra virgin) şi se călesc ingredientele începând cu usturoiul, pe urmă ardeiul iute. Fructele de mare, daca sunt congelate, se opăresc câteva minute la foc mic.

Separat, se topeşte untul şi se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasă să scadă vinul până la jumătate din cantitatea iniţială (se poate pune mai mult vin şi puţin mai mult unt pentru mai mult sos). Se pun fructele de mare bine scurse în tigaia cu usturoi şi ardei iute şi se călesc puţin. Se potrivesc la gust cu sare şi piper (atentie la piper deoarece ardeiul iute călit le face foarte iuţi). Apoi, se sting cu sosul de vin şi unt. În final, se adaugă pastele şi se amestecă.

Fructele de mare congelate conţin în general: sepie, caracatiţă, creveti, scoici, stele de mare.

Un Sauvignon Blanc sec rece completează în mod fericit o masă cu specific mediteranean.
172.316 vizualizări
2.710 tipăriri
84 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
4. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Caltaboş (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Clafoutis cu cireşe (I) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Piure de avocado (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
14. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
15. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
17. Tochitură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
28. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
30. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.