Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu fructe de mare (I) |
Paste cu fructe de mare (I)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 500 g paste, 500 g fructe de mare congelate, 3-4 căţei usturoi, 1 ardei iute, piper, sare, 1 lingură unt, ulei de măsline, 1-2 pahare vin alb sec. Mod de preparare: Se pregătesc ingredientele: 3-4 căţei de usturoi tăiaţi felii subţiri, 1 ardei iute tăiat rondele subţiri. Pastele se fierb "al dente". După fierbere, se amestecă cu o lingură de ulei de măsline (pentru a nu se lipi între ele) şi se ţin la cald. Cele mai bune paste sunt Barilla Fusilli (spirale), în primul rând datorită gustului, iar apoi datorită faptului că reţin sosul în interiorul spiralei. Se pot folosi şi Penne Rigate sau Farfalle. Într-o tigaie mare, se încinge puţin ulei de măsline (de preferinţă extra virgin) şi se călesc ingredientele începând cu usturoiul, pe urmă ardeiul iute. Fructele de mare, daca sunt congelate, se opăresc câteva minute la foc mic. Separat, se topeşte untul şi se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasă să scadă vinul până la jumătate din cantitatea iniţială (se poate pune mai mult vin şi puţin mai mult unt pentru mai mult sos). Se pun fructele de mare bine scurse în tigaia cu usturoi şi ardei iute şi se călesc puţin. Se potrivesc la gust cu sare şi piper (atentie la piper deoarece ardeiul iute călit le face foarte iuţi). Apoi, se sting cu sosul de vin şi unt. În final, se adaugă pastele şi se amestecă. Fructele de mare congelate conţin în general: sepie, caracatiţă, creveti, scoici, stele de mare. Un Sauvignon Blanc sec rece completează în mod fericit o masă cu specific mediteranean.
172.116 vizualizări
Versiunea printabilă2.699 tipăriri 84 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe) 3. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume) 4. Paste cu frunze de pătrunjel (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 5. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 10. Chiftele marinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 11. Fructe de mare cu pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Tort cu zmeură (I) (Dulciuri > Torturi) 13. Fructe prăjite (Dulciuri > Salate de fructe) 14. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 15. Glazură rapidă de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri) 16. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 17. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 19. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri) 20. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri) 22. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 23. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Gogonele asortate (I) (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 27. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate) 30. Peşte pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |