Paste cu fructe de mare (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu fructe de mare (II)

Paste cu fructe de mare (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ardei iute, oţet, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-un castron cu apă şi o lingură de oţet, se acoperă şi se lasă să stea deoparte timp de 30 min.

Se stropesc cu ulei, se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de oregano, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se pun într-o tigaie.

Se prăjesc până când devin maronii pe toate părţile, se adaugă vinul alb şi romul, se acoperă cu un capac, se lasă să se evapore vinul, apoi se ia de pe foc şi se păstrează la cald.

Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un castron.

Se amestecă bine cu o linguriţă de pastă de ardei iute, sarea, usturoiul curăţat de foi şi feliat, sucul de lămâie, mazărea fiartă şi ingredientele din castron.

Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, se amestecă şi se servesc imediat.

Usturoiul se poate prăji odată cu ardeiul şi caracatiţa.

Ca vin însoţitor, se recomandă Riesling Italian.
4.268 vizualizări
822 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pasteta în aspic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Cotlet umplut cu fructe (Mâncăruri > Fripturi)
5. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Pepene galben cu diverse fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
11. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
12. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
17. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
27. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
28. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.