Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu fructe de mare (II) |
Paste cu fructe de mare (II)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ardei iute, oţet, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel. Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-un castron cu apă şi o lingură de oţet, se acoperă şi se lasă să stea deoparte timp de 30 min. Se stropesc cu ulei, se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de oregano, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se pun într-o tigaie. Se prăjesc până când devin maronii pe toate părţile, se adaugă vinul alb şi romul, se acoperă cu un capac, se lasă să se evapore vinul, apoi se ia de pe foc şi se păstrează la cald. Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un castron. Se amestecă bine cu o linguriţă de pastă de ardei iute, sarea, usturoiul curăţat de foi şi feliat, sucul de lămâie, mazărea fiartă şi ingredientele din castron. Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, se amestecă şi se servesc imediat. Usturoiul se poate prăji odată cu ardeiul şi caracatiţa. Ca vin însoţitor, se recomandă Riesling Italian.
4.189 vizualizări
Versiunea printabilă802 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi) 2. Pasteta din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 3. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate) 5. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 6. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 8. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 10. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 11. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme) 12. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 13. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi) 15. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme) 16. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume) 19. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi) 24. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 25. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci) 26. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe) 28. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 29. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri) |