Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu fructe de mare (II) |
Paste cu fructe de mare (II)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ardei iute, oţet, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel. Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-un castron cu apă şi o lingură de oţet, se acoperă şi se lasă să stea deoparte timp de 30 min. Se stropesc cu ulei, se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de oregano, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se pun într-o tigaie. Se prăjesc până când devin maronii pe toate părţile, se adaugă vinul alb şi romul, se acoperă cu un capac, se lasă să se evapore vinul, apoi se ia de pe foc şi se păstrează la cald. Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un castron. Se amestecă bine cu o linguriţă de pastă de ardei iute, sarea, usturoiul curăţat de foi şi feliat, sucul de lămâie, mazărea fiartă şi ingredientele din castron. Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, se amestecă şi se servesc imediat. Usturoiul se poate prăji odată cu ardeiul şi caracatiţa. Ca vin însoţitor, se recomandă Riesling Italian.
4.240 vizualizări
Versiunea printabilă812 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 3. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 4. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe) 9. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate) 13. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi) 14. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 15. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe) 16. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 17. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate) 18. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri) 20. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri) 21. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume) 22. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 24. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi) 25. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte) 26. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume) 27. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume) 28. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 30. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume) |