Paste cu legume - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu legume

Paste cu legume

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare tocata, 1 catel de usturoi zdrobit, 3 dovlecei mijlocii taiati felii, 4 ciuperci taiate feliute, 1 ceasca mazare congelata, 1/2 l sos tomat, sare, piper, inca 1-2 linguri ulei de masline, 1 1/2 ceasca paste uscate (macaroane scurte sau spirale), 1/3 ceasca parmezan ras.

Mod de preparare: Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul circa 4 minute, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se adauga feliile de dovlecel si ciupercile, se dunstuiesc si ele inca 3 minute si pe urma mazarea si sosul tomat. Se lasa sa fiarba incet alte 3 minute si se gusta de sare si piper.
Se lasa sa dea in clocot apa cu sare, se toarna un firicel de ulei si se fierb bine pastele, 10-12 minute. Se scurg si se amesteca cu legumele din tigaie.
Se toarna amestecul intr-o forma de budinca (ceva mai adanca), se presara deasupra parmezanul ras si se coace, cu capac, circa 20-30 de minute in cuptorul incins la 150°C.
8.630 vizualizări
1.043 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
2. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
21. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Paste cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.