Paste cu legume - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu legume

Paste cu legume

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare tocata, 1 catel de usturoi zdrobit, 3 dovlecei mijlocii taiati felii, 4 ciuperci taiate feliute, 1 ceasca mazare congelata, 1/2 l sos tomat, sare, piper, inca 1-2 linguri ulei de masline, 1 1/2 ceasca paste uscate (macaroane scurte sau spirale), 1/3 ceasca parmezan ras.

Mod de preparare: Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul circa 4 minute, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se adauga feliile de dovlecel si ciupercile, se dunstuiesc si ele inca 3 minute si pe urma mazarea si sosul tomat. Se lasa sa fiarba incet alte 3 minute si se gusta de sare si piper.
Se lasa sa dea in clocot apa cu sare, se toarna un firicel de ulei si se fierb bine pastele, 10-12 minute. Se scurg si se amesteca cu legumele din tigaie.
Se toarna amestecul intr-o forma de budinca (ceva mai adanca), se presara deasupra parmezanul ras si se coace, cu capac, circa 20-30 de minute in cuptorul incins la 150°C.
8.613 vizualizări
1.034 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
5. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
6. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Pasteta de creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
26. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.