Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu legume |
Paste cu legume
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1-2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare tocata, 1 catel de usturoi zdrobit, 3 dovlecei mijlocii taiati felii, 4 ciuperci taiate feliute, 1 ceasca mazare congelata, 1/2 l sos tomat, sare, piper, inca 1-2 linguri ulei de masline, 1 1/2 ceasca paste uscate (macaroane scurte sau spirale), 1/3 ceasca parmezan ras. Mod de preparare: Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul circa 4 minute, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se adauga feliile de dovlecel si ciupercile, se dunstuiesc si ele inca 3 minute si pe urma mazarea si sosul tomat. Se lasa sa fiarba incet alte 3 minute si se gusta de sare si piper. Se lasa sa dea in clocot apa cu sare, se toarna un firicel de ulei si se fierb bine pastele, 10-12 minute. Se scurg si se amesteca cu legumele din tigaie. Se toarna amestecul intr-o forma de budinca (ceva mai adanca), se presara deasupra parmezanul ras si se coace, cu capac, circa 20-30 de minute in cuptorul incins la 150°C.
8.613 vizualizări
Versiunea printabilă1.034 tipăriri 6 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi) 2. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 3. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte) 5. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi) 6. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 9. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 12. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii) 13. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 15. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Pasteta de creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 19. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 20. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 21. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 22. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi) 26. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 27. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 29. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |