Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu legume |
Paste cu legume
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1-2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare tocata, 1 catel de usturoi zdrobit, 3 dovlecei mijlocii taiati felii, 4 ciuperci taiate feliute, 1 ceasca mazare congelata, 1/2 l sos tomat, sare, piper, inca 1-2 linguri ulei de masline, 1 1/2 ceasca paste uscate (macaroane scurte sau spirale), 1/3 ceasca parmezan ras. Mod de preparare: Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul circa 4 minute, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se adauga feliile de dovlecel si ciupercile, se dunstuiesc si ele inca 3 minute si pe urma mazarea si sosul tomat. Se lasa sa fiarba incet alte 3 minute si se gusta de sare si piper. Se lasa sa dea in clocot apa cu sare, se toarna un firicel de ulei si se fierb bine pastele, 10-12 minute. Se scurg si se amesteca cu legumele din tigaie. Se toarna amestecul intr-o forma de budinca (ceva mai adanca), se presara deasupra parmezanul ras si se coace, cu capac, circa 20-30 de minute in cuptorul incins la 150°C.
8.573 vizualizări
Versiunea printabilă1.023 tipăriri 6 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume) 4. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 6. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte) 8. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte) 9. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 10. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 15. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Pasteta din creier crud (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 17. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 24. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 26. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 27. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |