Păstrăvi a la Grenoble - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Păstrăvi a la Grenoble

Păstrăvi a la Grenoble

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 pastravi (a 200 g), 2 lamai, 1/2 legatura patrunjel verde, 100 ml ulei, 4 linguri faina, 2 felii mari de paine de secara, 2 linguri capere, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati pastravii, spalati-i sub jetul de apa rece, stergeti-i cu un servet si dati-i prin faina. Scuturati-i (lovindu-i cu palma) ca sa cada faina in plus, sarati-i si piperati-i pe ambele parti.
Tocati patrunjelul. Taiati feliile de paine in doua si lasati-o sa se rumeneasca - pe ambele parti - in 50 ml de ulei incins. Scurgeti-o si asezati triunghiurile pe un platou mare.
Incingeti uleiul ramas intr-o tava adanca (mai mare) si prajiti pastravii circa 5 minute la foc mic. Cand s-au rumenit pe-o parte, intoarceti-i usor cu o spatula si lasati-i sa se prajeasca inca 5 minute si pe partea cealalta. Scoateti-i din tava si tineti-i la cald.
Turnati zeama de la o lamaie in tava, ca sa se desprinda grasimea de fund, adaugati caperele si patrunjelul tocat, amestecati bine si turnati sosul cald peste pastravi.
Serviti pestele cu painea de secara prajita, garnisit cu felii de lamaie.
Pastravii sunt gata atunci cand carnea se desface usor daca o intepati cu o furculita in apropiere de sira spinarii.
4.682 vizualizări
800 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza Ioana (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Bulion de ardei (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Caracatiţă Bechamel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Raţă friptă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
11. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Jumări cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tartă cu caş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Fasole verde cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Gât de gâscă umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Tempura cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Angemacht (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.