Păstrăvi a la Grenoble - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Păstrăvi a la Grenoble

Păstrăvi a la Grenoble

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 pastravi (a 200 g), 2 lamai, 1/2 legatura patrunjel verde, 100 ml ulei, 4 linguri faina, 2 felii mari de paine de secara, 2 linguri capere, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati pastravii, spalati-i sub jetul de apa rece, stergeti-i cu un servet si dati-i prin faina. Scuturati-i (lovindu-i cu palma) ca sa cada faina in plus, sarati-i si piperati-i pe ambele parti.
Tocati patrunjelul. Taiati feliile de paine in doua si lasati-o sa se rumeneasca - pe ambele parti - in 50 ml de ulei incins. Scurgeti-o si asezati triunghiurile pe un platou mare.
Incingeti uleiul ramas intr-o tava adanca (mai mare) si prajiti pastravii circa 5 minute la foc mic. Cand s-au rumenit pe-o parte, intoarceti-i usor cu o spatula si lasati-i sa se prajeasca inca 5 minute si pe partea cealalta. Scoateti-i din tava si tineti-i la cald.
Turnati zeama de la o lamaie in tava, ca sa se desprinda grasimea de fund, adaugati caperele si patrunjelul tocat, amestecati bine si turnati sosul cald peste pastravi.
Serviti pestele cu painea de secara prajita, garnisit cu felii de lamaie.
Pastravii sunt gata atunci cand carnea se desface usor daca o intepati cu o furculita in apropiere de sira spinarii.
4.711 vizualizări
810 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
5. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ostropel de raţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
13. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
14. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
18. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
20. Foetaj picant (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
22. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
27. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Piure de zmeură (Dulciuri > Creme)
30. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.