Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Pate rapid de somon afumat |
Pate rapid de somon afumat
Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 150 g somon afumat tăiat marunt, 50 g unt, 1 căţel de usturoi zdrobit, 5 linguri de smîntînă, 1 linguriţă de hrean ras, sare, piper, mărar proaspăt tocat, lămîie. Mod de preparare: In mixer se pune somonul impreuna cu zeama si coaja de la o jumatate de lamaie si se mixeaza pana la omogenizare iar dupa aceasta adaugam untul inmuiat, smantana, hreanul, sare si piper dupa gust. La final vom presara 2 linguri de marar tocat. Se serveste imediat pe paine prajita dar poate fi servit si mai tarziu, dupa ce a fost dat la frigider pentru a obtine o mai buna consistenta. Daca pateul se da la frigider, este bine sa se acopere cu un strat subtire de unt topit inainte de a-l raci la frigider, pentru a-i pastra aroma.
7.871 vizualizări
Versiunea printabilă1.122 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Penne cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte) 4. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 5. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 6. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Tort de clătite cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 8. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 10. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 11. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 12. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte) 13. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Haşe de macrou afumat cu frişcă (Aperitive > Aperitive cu peşte) 15. Peşte afumat cu maioneză (Salate > Salate cu peşte) 16. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 21. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 22. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Somon umplut cu trufe (Aperitive > Aperitive cu peşte) 24. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 28. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 29. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |