Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Penne all`arrabbiata |
Penne all`arrabbiata
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 ceapa rosie, 3 catei de usturoi, 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina), 1-2 ardei iuti rosii, 4 linguri ulei de masline, 500 ml rosii decojite (din conserva) taiate maruntel, 1 legatura patrunjel, 1 legatura busuioc, sare, piper macinat, 1 varf de cutit zahar, 500 penne (macaroane scurte). Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se curata legumele pentru supa si se taie in cubulete. Ardeii iuti, curatati de seminte si nervuri, se taie fasii subtiri. Se calesc toate legumele, impreuna cu ardeii iuti in uleiul incins, se adauga rosiile si zaharul si se fierb incet, cu capac, circa o ora, amestecand din timp in timp. Intre timp, se fierb macaroanele in apa (multa) cu sare (sa nu se inmoaie prea tare), se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se taie marunt frunzele de patrunjel si de busuioc si se incorporeaza in sosul de rosii, care se gusta apoi de sare si piper si se serveste imediat cu macaroanele. Dupa gust, se poate presara peste ele parmezan sau cascaval ras.
8.311 vizualizări
Versiunea printabilă774 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 3. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 5. Penne cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 7. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 9. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |