Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc

Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g Penne (macaroane scurte), 3 ardei grasi galbeni, 1 ardei gras rosu (capia), 8 fire busuioc, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 150 ml frisca nebatuta (smantana subtire), 2 linguri ulei de masline, 1 priza de cimbru uscat.

Mod de preparare: Coaceti ardeii, puneti-i intr-o cratita, presarati peste ei putina sare, acoperiti-i cu un capac si lasati-i asa pana ce se racesc. Curatati-i de coaja si de seminte si taiati-i fasii. Puneti deoparte fasiile de ardei rosu (capia) si cateva de ardei galben. Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul incins. Adaugati fasiile de ardei galben si cimbrul si lasati-le sa se dunstuiasca 5 minute. Incorporati apoi frisca sau smantana si busuiocul verde taiat cu foarfeca, gustati de sare si piper si mai lasati-le inca 5 minute pe foc mic. Turnati compozitia din cratita in robotul de bucatarie si mixati-o pana ce obtineti un sos fin. Intre timp, fierbeti macaroanele (circa 10 minute) intr-o oala mai mare cu apa sarata (multa). Scurgeti-le imediat, rasturnati-le intr-un castron incalzit, turnati peste ele sosul si decorati-le cu fasiile de ardei rosu si galben puse deoparte.
Serviti-le fierbinti.
4.178 vizualizări
852 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
7. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
15. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
23. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
27. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.