Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt |
Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 vinete, 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde), 3 dovlecei mici, 4 rosii, 3 cepe verzi, 1 capatana de usturoi, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lamaie, cateva fire de patrunjel, 200 ml ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte). Tocati marunt ceapa, curatati rosiile de pielita si taiati-le bucati mai mari. In 100 ml ulei incins, caliti vinetele circa 8-10 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita sau pe hartie absorbanta. In 50 ml ulei incins, caliti intai dovleceii, apoi ardeii, circa 10 minute fiecare. Puneti-i la scurs, sarati-i si piperati-i. Puneti sa se incinga intr-o cratita uleiul care a mai ramas impreuna cu cateii de usturoi (intregi), pe urma caliti ceapa vreo 3-4 minute la foc mic. Adaugati rosiile, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper si lasati-le sa fiarba 15 minute. Varsati celelalte legume calite peste rosii si lasati-le sa mai fiarba 10 minute, amestecand usor, ca sa nu se sfarame. Gustati de sare si piper, lasati-le sa se raceasca si bagati-le la frigider pana cand le serviti. Se consuma reci, stropite cu zeama de lamaie si garnisite cu rondele de lamaie si patrunjel verde tocat. Este o reteta provensala.
3.700 vizualizări
Versiunea printabilă742 tipăriri 16 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte) 3. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume) 4. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume) 7. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate) 8. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate) 9. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume) 10. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri) 11. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume) 12. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte) 13. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 14. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 16. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 20. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 21. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte) 22. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume) 25. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi) 26. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume) 27. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 29. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri) 30. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) |