Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt

Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 vinete, 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde), 3 dovlecei mici, 4 rosii, 3 cepe verzi, 1 capatana de usturoi, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lamaie, cateva fire de patrunjel, 200 ml ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte). Tocati marunt ceapa, curatati rosiile de pielita si taiati-le bucati mai mari.
In 100 ml ulei incins, caliti vinetele circa 8-10 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita sau pe hartie absorbanta.
In 50 ml ulei incins, caliti intai dovleceii, apoi ardeii, circa 10 minute fiecare. Puneti-i la scurs, sarati-i si piperati-i.
Puneti sa se incinga intr-o cratita uleiul care a mai ramas impreuna cu cateii de usturoi (intregi), pe urma caliti ceapa vreo 3-4 minute la foc mic. Adaugati rosiile, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper si lasati-le sa fiarba 15 minute. Varsati celelalte legume calite peste rosii si lasati-le sa mai fiarba 10 minute, amestecand usor, ca sa nu se sfarame.
Gustati de sare si piper, lasati-le sa se raceasca si bagati-le la frigider pana cand le serviti. Se consuma reci, stropite cu zeama de lamaie si garnisite cu rondele de lamaie si patrunjel verde tocat.
Este o reteta provensala.
3.735 vizualizări
755 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
3. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
8. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
10. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
12. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
16. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
19. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
23. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
30. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.