Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt

Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 vinete, 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde), 3 dovlecei mici, 4 rosii, 3 cepe verzi, 1 capatana de usturoi, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lamaie, cateva fire de patrunjel, 200 ml ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte). Tocati marunt ceapa, curatati rosiile de pielita si taiati-le bucati mai mari.
In 100 ml ulei incins, caliti vinetele circa 8-10 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita sau pe hartie absorbanta.
In 50 ml ulei incins, caliti intai dovleceii, apoi ardeii, circa 10 minute fiecare. Puneti-i la scurs, sarati-i si piperati-i.
Puneti sa se incinga intr-o cratita uleiul care a mai ramas impreuna cu cateii de usturoi (intregi), pe urma caliti ceapa vreo 3-4 minute la foc mic. Adaugati rosiile, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper si lasati-le sa fiarba 15 minute. Varsati celelalte legume calite peste rosii si lasati-le sa mai fiarba 10 minute, amestecand usor, ca sa nu se sfarame.
Gustati de sare si piper, lasati-le sa se raceasca si bagati-le la frigider pana cand le serviti. Se consuma reci, stropite cu zeama de lamaie si garnisite cu rondele de lamaie si patrunjel verde tocat.
Este o reteta provensala.
3.700 vizualizări
742 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
3. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
7. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
9. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
10. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
13. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
25. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
27. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
29. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
30. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.