Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac |
Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 300 g spanac, sare, 3 linguri ulei de masline (+ inca putin pentru forma si pentru uns palmele), 8 carnaciori afumati (Debretini, Trandafiri), 3-4 frunze de salvie, 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 100 g parmezan (sau cascaval) ras, 1 varf de cutit nucsoara, 8 rosii mai mari, piper macinat, cate o lingura de patrunjel verde, busuioc si menta - toate tocate marunt. Mod de preparare: Se spala spanacul, se indeparteaza coditele si se tine un minut in multa apa clocotita cu sare (o lingurita). Se scurge intr-o strecuratoare, se lasa sa se raceasca si se stoarce, usor, intre palme. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc carnaciorii pe toate partile, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se raceasca si se taie fiecare carnacior in trei. Se iau in palma cateva frunze de spanac si se invelesc in ele, pe rand, bucatile de carnati. Se pun "pachetelele" deoparte si se toaca marunt frunzele de salvie. Se pune pe foc zeama de carne si cand clocoteste se toarna malaiul in ploaie si se fierbe incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se incorporeaza 50 g de parmezan, salvia si nucsoara si se lasa putin sa se raceasca. Se unge o forma mare de budinca cu ulei. Se ia putin ulei in palma, se pune cate-o gramajoara de mamaliga, se face la mijloc o adancitura, se introduce in ea o bucata de carnat invelita in spanac, se acopera cu mamaliga si se formeaza perisoare. Cand sunt gata toate, se aseaza in forma unsa, una langa alta. Se-ncinge cuptorul la 225 grade C, se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete. Se pun - cu zeama cu tot - intr-un castron si se amesteca cu doua linguri de ulei, sare, piper si verdeata tocata. Se toarna sosul astfel preparat peste perisoarele de mamaliga, se presara peste ele restul de parmezan ras si se dau 20 de minute la cuptor.
5.988 vizualizări
Versiunea printabilă1.057 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate) 2. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume) 3. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri) 5. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume) 8. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 9. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi) 11. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Spanac cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume) 15. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume) 16. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 17. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 20. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi) 21. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 22. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci) 24. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 26. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii) 27. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 29. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 30. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) |