Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac |
Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 300 g spanac, sare, 3 linguri ulei de masline (+ inca putin pentru forma si pentru uns palmele), 8 carnaciori afumati (Debretini, Trandafiri), 3-4 frunze de salvie, 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 100 g parmezan (sau cascaval) ras, 1 varf de cutit nucsoara, 8 rosii mai mari, piper macinat, cate o lingura de patrunjel verde, busuioc si menta - toate tocate marunt. Mod de preparare: Se spala spanacul, se indeparteaza coditele si se tine un minut in multa apa clocotita cu sare (o lingurita). Se scurge intr-o strecuratoare, se lasa sa se raceasca si se stoarce, usor, intre palme. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc carnaciorii pe toate partile, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se raceasca si se taie fiecare carnacior in trei. Se iau in palma cateva frunze de spanac si se invelesc in ele, pe rand, bucatile de carnati. Se pun "pachetelele" deoparte si se toaca marunt frunzele de salvie. Se pune pe foc zeama de carne si cand clocoteste se toarna malaiul in ploaie si se fierbe incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se incorporeaza 50 g de parmezan, salvia si nucsoara si se lasa putin sa se raceasca. Se unge o forma mare de budinca cu ulei. Se ia putin ulei in palma, se pune cate-o gramajoara de mamaliga, se face la mijloc o adancitura, se introduce in ea o bucata de carnat invelita in spanac, se acopera cu mamaliga si se formeaza perisoare. Cand sunt gata toate, se aseaza in forma unsa, una langa alta. Se-ncinge cuptorul la 225 grade C, se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete. Se pun - cu zeama cu tot - intr-un castron si se amesteca cu doua linguri de ulei, sare, piper si verdeata tocata. Se toarna sosul astfel preparat peste perisoarele de mamaliga, se presara peste ele restul de parmezan ras si se dau 20 de minute la cuptor.
6.043 vizualizări
Versiunea printabilă1.071 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 3. Gulii umplute cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume) 6. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume) 8. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi) 9. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 10. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume) 13. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe) 14. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri) 16. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 17. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 21. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume) 22. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte) 23. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi) 24. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 27. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 28. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 29. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi) 30. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |