Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez |
Peşte cu legume, iute, în stil thailandez
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline. Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia. Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei. În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde. Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.013 vizualizări
Versiunea printabilă863 tipăriri 22 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 3. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe) 4. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte) 6. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi) 8. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză) 9. Pîinişoare cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Brînzoaice (Aperitive > Aperitive cu brânză) 11. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Supă de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 14. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci) 15. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 16. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 19. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 22. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte) 24. Parfe de banane (Dulciuri > Îngheţate) 25. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte) 28. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme) 29. Tort din griş (Dulciuri > Torturi) 30. Manga Thai (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |