Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Peşte cu legume, iute, în stil thailandez |
Peşte cu legume, iute, în stil thailandez
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, doradă, etc.), 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi roşii, 2 legături de ceapă verde, făină de soia, 8 căţei de usturoi, 2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de stridii, 2 linguri de apă, 1 lingură de zahăr, sos de chili dulce, 1 mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă), ulei de măsline. Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia. Într-un wok, se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele. Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei. În alt wok, se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru căţei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde. Peste legume, se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul “jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picant şi dulce-acrişor.
5.105 vizualizări
Versiunea printabilă874 tipăriri 22 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 3. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate) 5. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume) 6. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi) 8. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Peşte la cuptor cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză) 11. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 12. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Jumări cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Praz picant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 17. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 18. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 19. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză) 20. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme) 22. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 23. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri) 24. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi) 26. Caşcaval în pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Vin de smochine (Băuturi > Băuturi cu vin) 29. Escalop de mînzat (Mâncăruri > Fripturi) 30. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |