Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Peşte cu sos de usturoi (I) |
Peşte cu sos de usturoi (I)
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (fara pielita), 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, 1 ou, 125 ml bere, 80 ml ulei de masline, 50 g pesmet. Pentru sos: 2 cartofi mari cruzi, curatati de coaja, 4 catei de usturoi (rasi), 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline. Mod de preparare: Se taie fileurile in doua (pe lung) si se zvanta cu un servetel absorbant. Se cern intr-un castron faina si praful de copt si se incorporeaza - putin cate putin - oul batut cu bere. Se amesteca usor, pana ce s-a absorbit tot lichidul si se obtine un aluat neted. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se dau fileurile de peste intai prin aluat si pe urma prin pesmet si se prajesc, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga (pe hartie absorbanta) si se tin la cald. Se prepara sosul: cartofii taiati cubulete de circa 1 cm se fierb aproximativ 8 minute, se scurg si se sfarma - intr-o craticioara - cu furculita. Se adauga usturoiul si otetul, se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza. Se incorporeaza si uleiul, amestecand intruna, pana ce amestecul se ingroasa si se inmoaie (circa 5 minute). Sosul astfel preparat se serveste cu pestele cald.
5.192 vizualizări
Versiunea printabilă871 tipăriri 28 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 3. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte) 5. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 8. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume) 10. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume) 11. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii) 12. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi) 20. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 21. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi) 22. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume) 23. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci) 25. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 26. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 27. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme) 28. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume) 30. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) |