Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu susan şi sos acrişor |
Peşte cu susan şi sos acrişor
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 4 fileuri de şalău (a 100 g), 1 ceapă mică, 20 g unt sau margarină, 20 g făină, 600 ml lapte, 1 linguriţă boia, 2 căţei de usturoi, sare, piper, 60 g cubuleţe de ardei graşi (roşii, galbeni, verzi), 1 lingură pătrunjel, 1 lingură salvie, 1 ou, 60 g seminţe de susan, 3 linguri ulei, 50 g smîntînă acrişoară. Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în unt sau margarină. Se adaugă făina, se rumenşste foarte uşor, se stinge cu lapte şi se lasă 15 minute să fiarbă încet. Se incorporează boiaua, usturoiul curăţat şi zdrobit şi cubuleţele de ardei gras, se lasă să mai dea în cîteva clocote, după care se adaugă smîntîna şi verdeaţa tocată mărunt şi se lasă sosul să stea cald. Peştele sărat şi piperat se dă prin ou, pe urmă prin susan şi se prăjeşte circa 10 minute în uleiul încins. Se serveşte cu sos şi cu o garnitură de legume fierte (conopidă, broccoli, etc.).
4.132 vizualizări
Versiunea printabilă804 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume) 2. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume) 3. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte) 4. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi) 6. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 7. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză) 9. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Peşte pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme) 14. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume) 15. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 16. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 17. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri) 20. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 21. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume) 22. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte) 25. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi) 26. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi) 28. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri) 29. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi) 30. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) |