Peşte cu susan şi sos acrişor - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu susan şi sos acrişor

Peşte cu susan şi sos acrişor

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de şalău (a 100 g), 1 ceapă mică, 20 g unt sau margarină, 20 g făină, 600 ml lapte, 1 linguriţă boia, 2 căţei de usturoi, sare, piper, 60 g cubuleţe de ardei graşi (roşii, galbeni, verzi), 1 lingură pătrunjel, 1 lingură salvie, 1 ou, 60 g seminţe de susan, 3 linguri ulei, 50 g smîntînă acrişoară.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în unt sau margarină. Se adaugă făina, se rumenşste foarte uşor, se stinge cu lapte şi se lasă 15 minute să fiarbă încet. Se incorporează boiaua, usturoiul curăţat şi zdrobit şi cubuleţele de ardei gras, se lasă să mai dea în cîteva clocote, după care se adaugă smîntîna şi verdeaţa tocată mărunt şi se lasă sosul să stea cald. Peştele sărat şi piperat se dă prin ou, pe urmă prin susan şi se prăjeşte circa 10 minute în uleiul încins.
Se serveşte cu sos şi cu o garnitură de legume fierte (conopidă, broccoli, etc.).
4.177 vizualizări
813 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
5. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
8. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
12. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
14. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
27. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.