Peşte cu ţelină la cuptor - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu ţelină la cuptor

Peşte cu ţelină la cuptor

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 pesti a 200 g (biban, rosioara, caras), 3 cepe, un bulb de telina, o tulpina de telina, 2 linguri de malai, 2 linguri pesmet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se curata si se taie ceapa pestisori, se curata telina si se taie cubulete, iar tulpina de telina se spala si se taie rondele. Se incinge uleiul (2 linguri) intr-o tigaie si se caleste ceapa, 5 minute, la foc mic. Se adauga telina, se calesc si ele inca zece minute, se sareaza, se pipereaza si se pun intr-o tava.
Se curata pestele, se zvanta, se da prin malai si se prajeste in ulei (o lingura), cate un minut pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se asaza in tava peste stratul de ceapa si telina, se presara cu pesmet, se baga la cuptor si se lasa circa 8 minute.
5.190 vizualizări
808 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
3. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
5. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
6. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
8. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
10. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Pătrăţele cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
15. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
19. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
20. Pliculeţe cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciuperci italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
24. Caracatiţă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
26. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Clătite cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.