Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu ţelină la cuptor |
Peşte cu ţelină la cuptor
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 4 pesti a 200 g (biban, rosioara, caras), 3 cepe, un bulb de telina, o tulpina de telina, 2 linguri de malai, 2 linguri pesmet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se curata si se taie ceapa pestisori, se curata telina si se taie cubulete, iar tulpina de telina se spala si se taie rondele. Se incinge uleiul (2 linguri) intr-o tigaie si se caleste ceapa, 5 minute, la foc mic. Se adauga telina, se calesc si ele inca zece minute, se sareaza, se pipereaza si se pun intr-o tava. Se curata pestele, se zvanta, se da prin malai si se prajeste in ulei (o lingura), cate un minut pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se asaza in tava peste stratul de ceapa si telina, se presara cu pesmet, se baga la cuptor si se lasa circa 8 minute.
5.155 vizualizări
Versiunea printabilă799 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre) 3. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume) 4. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 5. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri) 6. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi) 8. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume) 9. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Plăcintă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Clătite americane (Dulciuri > Clătite) 12. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume) 13. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre) 14. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume) 15. Ficat condimentat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 16. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 18. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme) 22. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Nudli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume) 26. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe) 30. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |