Peşte din Yucatan - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Peşte din Yucatan

Peşte din Yucatan

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 praf de achiote, zeama de la o jumatate de portocala amaruie (se poate inlocui cu zeama de la 1 portocala normala), 1 lamaie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 1 gogosar rosu
1 ardei chili rosu, 2 lingura frunze tocate de coriandru.

Mod de preparare: Se unge o tava plata cu ulei si se pune pestele in aceasta.
Usturoiul se amesteca cu sare, chimen, o-regano, piper, praf de achiote si suc de portocale. Se face o marinata care se toarna peste peste.
Ceapa se taie in rondele subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Se indeparteaza coditele de la rosii si se taie felii. Gogosarul se taie fasii, iar ardeiul in rondele.
Legumele se aseaza peste peste, tava se a-copera cu un capac sau cu folie transparenta si se pune in frigider sa stea aproximativ 1 ora.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului de marinat se incalzeste cuptorul la 200°C. Tava cu pestele se scoate din frigider si se introduce in cuptor 15-20 de minute, inainte de servire se presara cu frunze de coriandru.
Se consuma cu tortillas.
6.203 vizualizări
1.160 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
6. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
9. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Crochete de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Peşte la cuptor cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
16. Pasteta de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Chiftele cu peşte alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
26. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.