Peşte din Yucatan - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Peşte din Yucatan

Peşte din Yucatan

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 praf de achiote, zeama de la o jumatate de portocala amaruie (se poate inlocui cu zeama de la 1 portocala normala), 1 lamaie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 1 gogosar rosu
1 ardei chili rosu, 2 lingura frunze tocate de coriandru.

Mod de preparare: Se unge o tava plata cu ulei si se pune pestele in aceasta.
Usturoiul se amesteca cu sare, chimen, o-regano, piper, praf de achiote si suc de portocale. Se face o marinata care se toarna peste peste.
Ceapa se taie in rondele subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Se indeparteaza coditele de la rosii si se taie felii. Gogosarul se taie fasii, iar ardeiul in rondele.
Legumele se aseaza peste peste, tava se a-copera cu un capac sau cu folie transparenta si se pune in frigider sa stea aproximativ 1 ora.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului de marinat se incalzeste cuptorul la 200°C. Tava cu pestele se scoate din frigider si se introduce in cuptor 15-20 de minute, inainte de servire se presara cu frunze de coriandru.
Se consuma cu tortillas.
6.148 vizualizări
1.148 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Friptură de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Chiftele din fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. File de peşte cu condimente (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Icre de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Stufat de crap din Izmir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
20. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Peşte a Suisse (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
25. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.