Peşte sicilian - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Peşte sicilian

Peşte sicilian

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu, etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline.
Pentru sos: 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb.

Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.
Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si piper.
Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
4.218 vizualizări
788 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Friptură de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Peşte cu muguri de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Bulete de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Rasol de peşte cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Peşte a Suisse (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
13. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Peşte alb prăjit cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
23. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Peşte cu grapefruit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Zacuscă cu peşte (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.