Peşte sicilian - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Peşte sicilian

Peşte sicilian

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu, etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline.
Pentru sos: 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb.

Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.
Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si piper.
Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
4.237 vizualizări
796 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Friptură de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
9. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
15. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
20. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.