Pesto Genovese (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pesto Genovese (II)

Pesto Genovese (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 catei de usturoi, un praf de sare, 3-4 lingurite muguri de pin, doua miini de frunze de busuioc, 1-2 legaturi mici de patrunjel, 90-125 ml ulei extravirgin de masline, 8 lingurite parmezan, 1-2 lingurite apa fierbinte de la pastele fierte.

Mod de preparare: Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de busuioc si patrunjelul. Treptat se adauga ulei de masline si se continua mixarea pina cind amestecul devine o pasta verde. Daca este prea groasa, se mai adauga ulei. Nu e o problema daca e prea subtire, pentru ca se va adauga parmezan. Se adauga brinza si se amesteca, impreuna cu doua lingurite de apa in care au fiert pastele.
7.794 vizualizări
1.092 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pesto roşu (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
2. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
3. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
11. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
15. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
17. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
23. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.