Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pesto Genovese (II) |
Pesto Genovese (II)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3 catei de usturoi, un praf de sare, 3-4 lingurite muguri de pin, doua miini de frunze de busuioc, 1-2 legaturi mici de patrunjel, 90-125 ml ulei extravirgin de masline, 8 lingurite parmezan, 1-2 lingurite apa fierbinte de la pastele fierte. Mod de preparare: Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de busuioc si patrunjelul. Treptat se adauga ulei de masline si se continua mixarea pina cind amestecul devine o pasta verde. Daca este prea groasa, se mai adauga ulei. Nu e o problema daca e prea subtire, pentru ca se va adauga parmezan. Se adauga brinza si se amesteca, impreuna cu doua lingurite de apa in care au fiert pastele.
7.773 vizualizări
Versiunea printabilă1.083 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate) 3. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi) 5. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 6. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume) 7. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 8. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi) 9. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 10. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 15. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 18. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 19. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 20. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume) 21. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi) 24. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte) 25. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 27. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci) 28. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume) 30. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |