Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pesto Genovese (II) |
Pesto Genovese (II)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3 catei de usturoi, un praf de sare, 3-4 lingurite muguri de pin, doua miini de frunze de busuioc, 1-2 legaturi mici de patrunjel, 90-125 ml ulei extravirgin de masline, 8 lingurite parmezan, 1-2 lingurite apa fierbinte de la pastele fierte. Mod de preparare: Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de busuioc si patrunjelul. Treptat se adauga ulei de masline si se continua mixarea pina cind amestecul devine o pasta verde. Daca este prea groasa, se mai adauga ulei. Nu e o problema daca e prea subtire, pentru ca se va adauga parmezan. Se adauga brinza si se amesteca, impreuna cu doua lingurite de apa in care au fiert pastele.
7.735 vizualizări
Versiunea printabilă1.070 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume) 3. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 4. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 5. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi) 7. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme) 8. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi) 9. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Cima alla genovese (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi) 14. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 18. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri) 19. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi) 22. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 24. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 25. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume) 29. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 30. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |