Pesto Genovese (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pesto Genovese (II)

Pesto Genovese (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 catei de usturoi, un praf de sare, 3-4 lingurite muguri de pin, doua miini de frunze de busuioc, 1-2 legaturi mici de patrunjel, 90-125 ml ulei extravirgin de masline, 8 lingurite parmezan, 1-2 lingurite apa fierbinte de la pastele fierte.

Mod de preparare: Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de busuioc si patrunjelul. Treptat se adauga ulei de masline si se continua mixarea pina cind amestecul devine o pasta verde. Daca este prea groasa, se mai adauga ulei. Nu e o problema daca e prea subtire, pentru ca se va adauga parmezan. Se adauga brinza si se amesteca, impreuna cu doua lingurite de apa in care au fiert pastele.
7.735 vizualizări
1.070 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
3. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
7. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
8. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cima alla genovese (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
22. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
29. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
30. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.