Picioare de crab cu orez picant - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Picioare de crab cu orez picant

Picioare de crab cu orez picant

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 275 g orez basmati, 450 g picioare de crab congelate, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 cuişoare, 2 ardei capia, pastă de tomate, ghimbir ras, 1 lămâie, 1 lingură de amidon, 1 cană de apă, ulei, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc până devin aurii. Se adaugă o linguriţă de ghimbir ras, cuişoarele şi sucul de lămâie.

Se condimentează, se adaugă o linguriţă de pastă de tomate, amidonul dizolvat într-o cană de apă şi se lasă să fiarbă până s-a îngroşat sosul.

Orezul se clăteşte cu apă rece până când se elimină tot amidonul, se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă şi se lasă într-o strecurătoare.

Picioarele de crab se decongelează şi se prăjesc în ulei încins. Se scot apoi pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald, într-un castron acoperit.

Orezul se serveşte împreună cu picioarele de crab şi sosul picant, presărate cu pătrunjel tocat.

Ca băutură însoţitoare, se recomandă Riesling Italian.
4.383 vizualizări
796 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
2. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Cremă de orez cu frişcă (Dulciuri > Creme)
7. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
8. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
10. Orez cu lapte (Dulciuri > Budinci)
11. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
12. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Orez chinezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Crochete de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
25. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
30. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.