Picioare de crab cu orez picant - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Picioare de crab cu orez picant

Picioare de crab cu orez picant

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 275 g orez basmati, 450 g picioare de crab congelate, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 cuişoare, 2 ardei capia, pastă de tomate, ghimbir ras, 1 lămâie, 1 lingură de amidon, 1 cană de apă, ulei, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc până devin aurii. Se adaugă o linguriţă de ghimbir ras, cuişoarele şi sucul de lămâie.

Se condimentează, se adaugă o linguriţă de pastă de tomate, amidonul dizolvat într-o cană de apă şi se lasă să fiarbă până s-a îngroşat sosul.

Orezul se clăteşte cu apă rece până când se elimină tot amidonul, se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă şi se lasă într-o strecurătoare.

Picioarele de crab se decongelează şi se prăjesc în ulei încins. Se scot apoi pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald, într-un castron acoperit.

Orezul se serveşte împreună cu picioarele de crab şi sosul picant, presărate cu pătrunjel tocat.

Ca băutură însoţitoare, se recomandă Riesling Italian.
4.348 vizualizări
787 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Ouă umplute picante în aspic (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
6. Aripioare picante (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
8. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Baghetă cu crabi (Aperitive > Sandviciuri)
10. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Crab umplut antilez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Lipii cu fasole picantă (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
25. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
26. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
29. Cremă picantă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.