Picioare de crab cu orez picant - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Picioare de crab cu orez picant

Picioare de crab cu orez picant

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 275 g orez basmati, 450 g picioare de crab congelate, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 cuişoare, 2 ardei capia, pastă de tomate, ghimbir ras, 1 lămâie, 1 lingură de amidon, 1 cană de apă, ulei, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc până devin aurii. Se adaugă o linguriţă de ghimbir ras, cuişoarele şi sucul de lămâie.

Se condimentează, se adaugă o linguriţă de pastă de tomate, amidonul dizolvat într-o cană de apă şi se lasă să fiarbă până s-a îngroşat sosul.

Orezul se clăteşte cu apă rece până când se elimină tot amidonul, se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă şi se lasă într-o strecurătoare.

Picioarele de crab se decongelează şi se prăjesc în ulei încins. Se scot apoi pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald, într-un castron acoperit.

Orezul se serveşte împreună cu picioarele de crab şi sosul picant, presărate cu pătrunjel tocat.

Ca băutură însoţitoare, se recomandă Riesling Italian.
4.404 vizualizări
804 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aripioare picante (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Orez chinezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Orez cu lapte (Dulciuri > Budinci)
7. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
9. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Crochete de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
24. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Orez a l`imperatrice (Dulciuri > Budinci)
26. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Ghiveci picant (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.