Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie |
Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie
Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: medie Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu; Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina. Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin. Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste. Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas. Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
7.146 vizualizări
Versiunea printabilă1.003 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci) 2. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate) 3. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Doradă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 6. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite) 8. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri) 9. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri) 13. Păstrăvi la grătar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri) 16. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 17. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 18. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 19. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 20. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 21. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri) 22. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 24. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte) 27. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri) 28. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |