Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
7.199 vizualizări
1.014 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
2. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
4. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
9. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
11. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
26. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
28. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.