Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
7.236 vizualizări
1.025 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
5. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
7. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
9. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
11. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Aperitiv special (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
15. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
17. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
18. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
20. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Conopidă murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
25. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
26. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.