Piersici Melba - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Piersici Melba

Piersici Melba

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 sticlă de vin alb (Sauvignon Blanc), 1 1/2 cană zahăr, 1/2 cană miere, 4 piersici mai tari, 1 1/2 cană zmeură, îngheţată de vanilie.

Mod de preparare: Se încălzesc vinul, 1 cană zahăr şi mierea, până încep să clocotească. Se adaugă piersicile spălate, se acoperă vasul şi se lasă 30 de secunde, la foc mic. Se scot fructele cu o spumieră şi se curăţă, cu grijă, de pieliţă. Se pun din nou piersicile în zeama de pe foc şi se lasă să se înmoaie, cca 10 minute. Dacă lichidul nu acoperă fructele complet, întoarceţi-le des, cu spumiera. Când s-au înmuiat, se scot fructele pe o farfurie şi se lasă să se răcească. Între timp, se pun zmeura şi restul de zahăr (1/2 cană) într-o crăticioară şi se încălzesc până se formează un sos. Se amestecă cu o lingură de lemn, zdrobind zmeura. Cine doreşte poate să strecoare sosul printr-o sită. Se taie piersicile în jumătăţi sau sferturi, se scot sâmburii, se aşază fructele în cupe sau farfurii, se pune deasupra îngheţată de vanilie şi se stropeşte totul cu sos de zmeură. Pentru o notă artistică, de final, desertul se poate încununa cu un moţ de frişcă sau un pumn de alune prăjite şi tăiate mărunt.
6.505 vizualizări
938 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
3. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
4. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
6. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
7. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
8. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
10. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
11. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
14. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
18. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
21. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
22. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.