Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pîinişoare italieneşti din cartofi |
Pîinişoare italieneşti din cartofi
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 125 g cartofi fainosi, sare, 300 g faina, 1/2 pachetel de drojdie uscata, 1/2 lingurita de zahar, 50 g rosii uscate in untdelemn (se gasesc in comert), 1 legatura de busuioc (facultativ), 2 lingurite de chimen pisat, 50 g sunca presata, 150 g mozzarella sau cascaval moale, putina faina pentru tava de aluat. Mod de preparare: Se pun cartofii cu coaja la fiert in apa sarata. Cand sunt fierti se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita. Se amesteca bine cu 250 g faina, drojdia, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de zahar si 125 ml apa. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca vreme de doua ore, la loc cald. Se scot rosiile din untdelemn, se storc intr-o sita si se taie marunt. Busuiocul verde se toaca marunt, se amesteca si cu jumatate din chimenul pisat, cu restul de faina si se incorporeaza in aluat. Sunca si mozzarella (sau cascavalul) se taie cubulete. Cu mainile infainate, se imparte aluatul in 12 portii si se preseaza pe tabla de prajituri. Se umple fiecare bucata cu restul de chimen pisat, cu sunca si cascavalul, se aduna la gura ca o punguta si li se da forma de painisoare. Se pun intr-o tava pe o hartie de pergament si se mai lasa sa creasca 20 de minute. Se coc 25-30 de minute in cuptorul incins dinainte, pana devin aurii.
4.233 vizualizări
Versiunea printabilă774 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume) 3. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci) 5. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 6. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri) 11. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume) 12. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume) 13. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 14. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci) 15. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 22. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 23. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 24. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe) 26. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci) 29. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) |