Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pîinişoare italieneşti din cartofi |
Pîinişoare italieneşti din cartofi
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 125 g cartofi fainosi, sare, 300 g faina, 1/2 pachetel de drojdie uscata, 1/2 lingurita de zahar, 50 g rosii uscate in untdelemn (se gasesc in comert), 1 legatura de busuioc (facultativ), 2 lingurite de chimen pisat, 50 g sunca presata, 150 g mozzarella sau cascaval moale, putina faina pentru tava de aluat. Mod de preparare: Se pun cartofii cu coaja la fiert in apa sarata. Cand sunt fierti se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita. Se amesteca bine cu 250 g faina, drojdia, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de zahar si 125 ml apa. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca vreme de doua ore, la loc cald. Se scot rosiile din untdelemn, se storc intr-o sita si se taie marunt. Busuiocul verde se toaca marunt, se amesteca si cu jumatate din chimenul pisat, cu restul de faina si se incorporeaza in aluat. Sunca si mozzarella (sau cascavalul) se taie cubulete. Cu mainile infainate, se imparte aluatul in 12 portii si se preseaza pe tabla de prajituri. Se umple fiecare bucata cu restul de chimen pisat, cu sunca si cascavalul, se aduna la gura ca o punguta si li se da forma de painisoare. Se pun intr-o tava pe o hartie de pergament si se mai lasa sa creasca 20 de minute. Se coc 25-30 de minute in cuptorul incins dinainte, pana devin aurii.
4.197 vizualizări
Versiunea printabilă763 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi) 2. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă) 5. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 6. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi) 9. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză) 10. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai) 13. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă) 14. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 15. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 16. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume) 19. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 24. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri) 27. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme) 29. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) |