Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pizza din cartofi |
Pizza din cartofi
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: Pentru aluat: 500 g cartofi fainosi, 1/2 lingurita de sare, 2 linguri de untdelemn bun, 40 g faina alba. Pentru umplutura: 200 g miez de rosii pasat, sare, piper, o ramurica de rozmarin, 100 g cabanos, 200 g mozzarella sau telemea proaspata (moale), 100 g masline negre fara samburi. Mod de preparare: Se fierb cartofii cca 20 de minute in apa sarata, se curata de coaja si se preseaza prin sita. Se amesteca cu sarea, o lingura si jumatate de untdelemn si faina, se framanta un aluat. Se formeaza 8 placintute (de dimensiunea unei farfurioare), care se pun pe o tava unsa cu untdelemn si se coc la cuptor 30 de minute. Pentru umplutura: se fierbe pulpa pasata de rosii, vreme de 3-4 minute la foc mijlociu. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarinul tocat. Se taie cabanosul si mozzarella sau telemeaua, felii. Se curata maslinele de samburi. Se intinde pasta de rosii peste pizze, se pune deasupra cabanosul, maslinele si branza. Se mai baga la cuptor 10 minute (treapta a doua). Apoi, se da cuptorul la maximum si se mai lasa pizzele 5 minute, ca sa se rumeneasca.
6.612 vizualizări
Versiunea printabilă1.016 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pasteta din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 2. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 3. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 6. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 7. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate) 9. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Desert din piure de castane (Dulciuri > Creme) 13. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 16. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme) 18. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi) 20. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Budincă de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Pizza cu tăiţei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 24. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe) 25. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri) 26. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Pizza cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume) 29. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai) 30. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |