Pizza din cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pizza din cartofi

Pizza din cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g cartofi fainosi, 1/2 lingurita de sare, 2 linguri de untdelemn bun, 40 g faina alba.
Pentru umplutura: 200 g miez de rosii pasat, sare, piper, o ramurica de rozmarin, 100 g cabanos, 200 g mozzarella sau telemea proaspata (moale), 100 g masline negre fara samburi.

Mod de preparare: Se fierb cartofii cca 20 de minute in apa sarata, se curata de coaja si se preseaza prin sita. Se amesteca cu sarea, o lingura si jumatate de untdelemn si faina, se framanta un aluat. Se formeaza 8 placintute (de dimensiunea unei farfurioare), care se pun pe o tava unsa cu untdelemn si se coc la cuptor 30 de minute.
Pentru umplutura: se fierbe pulpa pasata de rosii, vreme de 3-4 minute la foc mijlociu. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarinul tocat. Se taie cabanosul si mozzarella sau telemeaua, felii. Se curata maslinele de samburi. Se intinde pasta de rosii peste pizze, se pune deasupra cabanosul, maslinele si branza. Se mai baga la cuptor 10 minute (treapta a doua). Apoi, se da cuptorul la maximum si se mai lasa pizzele 5 minute, ca sa se rumeneasca.
6.659 vizualizări
1.024 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
2. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pizza Mamma Lucia (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Chiftele din dovlecei cruzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
15. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pizza rustică (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
25. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tort din griş (Dulciuri > Torturi)
27. Cartofi wedges (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.