Pizza din cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pizza din cartofi

Pizza din cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g cartofi fainosi, 1/2 lingurita de sare, 2 linguri de untdelemn bun, 40 g faina alba.
Pentru umplutura: 200 g miez de rosii pasat, sare, piper, o ramurica de rozmarin, 100 g cabanos, 200 g mozzarella sau telemea proaspata (moale), 100 g masline negre fara samburi.

Mod de preparare: Se fierb cartofii cca 20 de minute in apa sarata, se curata de coaja si se preseaza prin sita. Se amesteca cu sarea, o lingura si jumatate de untdelemn si faina, se framanta un aluat. Se formeaza 8 placintute (de dimensiunea unei farfurioare), care se pun pe o tava unsa cu untdelemn si se coc la cuptor 30 de minute.
Pentru umplutura: se fierbe pulpa pasata de rosii, vreme de 3-4 minute la foc mijlociu. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarinul tocat. Se taie cabanosul si mozzarella sau telemeaua, felii. Se curata maslinele de samburi. Se intinde pasta de rosii peste pizze, se pune deasupra cabanosul, maslinele si branza. Se mai baga la cuptor 10 minute (treapta a doua). Apoi, se da cuptorul la maximum si se mai lasa pizzele 5 minute, ca sa se rumeneasca.
6.693 vizualizări
1.036 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
15. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Tort din griş (Dulciuri > Torturi)
22. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Pizza Andre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Pizza cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.