Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.165 vizualizări
823 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
2. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
4. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
6. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
7. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
10. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
11. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
18. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Păstrăvi prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Prăjitură cu mango (Dulciuri > Prăjituri)
22. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
27. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
29. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Prăjitură cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.