Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
4.930 vizualizări
787 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
2. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
6. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)
8. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
9. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
10. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Prăjitură cu pere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
16. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
17. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
18. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Prăjitură suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
21. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cherry Wine (Băuturi > Lichioruri)
25. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
30. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.