Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.092 vizualizări
810 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Creier prăjit (Mâncăruri > Fripturi)
5. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
7. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
8. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
13. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
16. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
23. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
27. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Prăjitură suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.