Plăcintă cu carne de miel - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Plăcintă cu carne de miel

Plăcintă cu carne de miel

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 350 g carne de miel slaba (fara grasime si piele), 250 g cartofi fierti, 2 morcovi, 2 linguri de unt, 2 linguri de untdelemn, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1/2 legatura de cimbru uscat, 1/2 legatura rozmarin uscat, 75 ml apa fiarta cu un cub de concentrat de carne de pui sau vita, sare, piper, 350 g rosii coapte (sau 200 g rosii cojite din conserva), 100 g mazare congelata, 4 foi de placinta congelate, faina pentru intins aluatul, lapte pentru uns.

Mod de preparare: Se taie carnea de miel in cubulete de circa 2 cm si se sterg cu hartie de menaj (absorbanta). Se curata cartofii fierti si se taie in cubulete de aceeasi dimensiune, la fel ca si morcovii, curatati, spalati si zvantati.
Intr-o cratita larga, se incing uleiul si untul, se pune carnea sa se caleasca, la flacara mijlocie, vreme de 3 minute, invartind-o pe toate partile, pana ce-si pierde culoarea roz, apoi se face focul mai mic si se mai lasa carnea sa fiarba in sucul propriu, vreme de 5 minute.
Intre timp, se curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca marunt. Se toarna peste carne si se lasa sa se caleasca, pana cand zeama devine aurie. Se adauga cartofii si morcovii si se mai lasa 5 minute sa se caleasca. Se presara ierburile aromate, se toarna supa de carne, se sareaza, se pipereaza. Se lasa sa fiarba cu capac, pe flacara mica, vreme de 30 de minute. Intre timp, se pun foile de placinta la dezghetat. Se dau rosiile intr-un clocot de apa, se curata de pielita, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie marunt si se pun peste carnea de miel impreuna cu mazarea congelata. Se mai lasa totul sa fiarba, vreme de 20-30 minute. Se incinge cuptorul la maximum (225 grade C). Se intind foile de placinta pe tabla de prajituri data cu putina faina si se formeaza dreptunghiuri, care vor fi umplute cu compozitia de carne din cratita. Se aseaza pe o tava, se inteapa deasupra cu furculita si se ung cu putin lapte. Se baga tava in cuptor si se lasa 20-25 de minute, pana cand placintele devin aramii.
Se servesc fierbinti, alaturi de o salata.
8.342 vizualizări
1.001 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ghiveci cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.