Plăcintă de tăiţei cu praz - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Plăcintă de tăiţei cu praz

Plăcintă de tăiţei cu praz

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g taitei lati, sare, 1 lingura untdelemn, 4 morcovi mijlocii, 3 fire de praz, 70 g seminte de floarea-soarelui decojite (se gasesc gata curatate, in comert), 1/2 l lapte, 1/4 frisca nebatuta, 6 oua, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, 1 lingurita praf de oregano, grasime pentru tava (toate plantele aromate se vand la plicuri, in comert).

Mod de preparare: Se fierb taieteii (conform indicatiilor de pe ambalaj) in apa cu sare. Se strecoara, se amesteca cu untdelemn. Se curata morcovii si se taie pe lung in 8 stifturi de circa 4 cm lungime. Se curata prazul si se taie in ineluse. Se fierb morcovii 2 minute in apa sarata, apoi se scot intr-o sita ca sa se scurga. In aceeasi apa se pun la fiert un minut inelusele de praz, care se scot si se scurg. Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime. Se amesteca laptele cu frisca si ouale, se sareaza, se pipereaza, se adauga praful de nucsoara si oregano. (Atentie! Aromele sunt foarte importante in bucataria italieneasca si se gasesc peste tot, si la noi, la preturi modeste.) Se amesteca taieteii, morcovii, prazul (bine scurs) si semintele de floarea-soarelui si se dau la cuptor intr-un vas de Jena. Laptele amestecat cu oua se toarna deasupra. Se coace 25 de minute, apoi se lasa sa se raceasca si se taie bucati.
Se servesc la bere sau ca garnitura la fripturi.
3.436 vizualizări
798 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
4. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
7. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
8. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Pizza cu tăiţei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Omletă cu tăiţei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Plăcintă a la Follas (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
25. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.