Plăcintă de tăiţei cu praz - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Plăcintă de tăiţei cu praz

Plăcintă de tăiţei cu praz

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g taitei lati, sare, 1 lingura untdelemn, 4 morcovi mijlocii, 3 fire de praz, 70 g seminte de floarea-soarelui decojite (se gasesc gata curatate, in comert), 1/2 l lapte, 1/4 frisca nebatuta, 6 oua, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, 1 lingurita praf de oregano, grasime pentru tava (toate plantele aromate se vand la plicuri, in comert).

Mod de preparare: Se fierb taieteii (conform indicatiilor de pe ambalaj) in apa cu sare. Se strecoara, se amesteca cu untdelemn. Se curata morcovii si se taie pe lung in 8 stifturi de circa 4 cm lungime. Se curata prazul si se taie in ineluse. Se fierb morcovii 2 minute in apa sarata, apoi se scot intr-o sita ca sa se scurga. In aceeasi apa se pun la fiert un minut inelusele de praz, care se scot si se scurg. Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime. Se amesteca laptele cu frisca si ouale, se sareaza, se pipereaza, se adauga praful de nucsoara si oregano. (Atentie! Aromele sunt foarte importante in bucataria italieneasca si se gasesc peste tot, si la noi, la preturi modeste.) Se amesteca taieteii, morcovii, prazul (bine scurs) si semintele de floarea-soarelui si se dau la cuptor intr-un vas de Jena. Laptele amestecat cu oua se toarna deasupra. Se coace 25 de minute, apoi se lasa sa se raceasca si se taie bucati.
Se servesc la bere sau ca garnitura la fripturi.
3.455 vizualizări
805 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Praz cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Praz picant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
24. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
29. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.