Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Plăcintă de tăiţei cu praz |
Plăcintă de tăiţei cu praz
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 250 g taitei lati, sare, 1 lingura untdelemn, 4 morcovi mijlocii, 3 fire de praz, 70 g seminte de floarea-soarelui decojite (se gasesc gata curatate, in comert), 1/2 l lapte, 1/4 frisca nebatuta, 6 oua, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, 1 lingurita praf de oregano, grasime pentru tava (toate plantele aromate se vand la plicuri, in comert). Mod de preparare: Se fierb taieteii (conform indicatiilor de pe ambalaj) in apa cu sare. Se strecoara, se amesteca cu untdelemn. Se curata morcovii si se taie pe lung in 8 stifturi de circa 4 cm lungime. Se curata prazul si se taie in ineluse. Se fierb morcovii 2 minute in apa sarata, apoi se scot intr-o sita ca sa se scurga. In aceeasi apa se pun la fiert un minut inelusele de praz, care se scot si se scurg. Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime. Se amesteca laptele cu frisca si ouale, se sareaza, se pipereaza, se adauga praful de nucsoara si oregano. (Atentie! Aromele sunt foarte importante in bucataria italieneasca si se gasesc peste tot, si la noi, la preturi modeste.) Se amesteca taieteii, morcovii, prazul (bine scurs) si semintele de floarea-soarelui si se dau la cuptor intr-un vas de Jena. Laptele amestecat cu oua se toarna deasupra. Se coace 25 de minute, apoi se lasa sa se raceasca si se taie bucati. Se servesc la bere sau ca garnitura la fripturi.
3.410 vizualizări
Versiunea printabilă785 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume) 2. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 6. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate) 8. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte) 9. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză) 16. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 20. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Praz cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Supă cremă de praz cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume) 26. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 27. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi) 30. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |