Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Plăcintă dobrogeană cu brânză |
Plăcintă dobrogeană cu brânză
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: ridicată Ingrediente: Coca: 600 g faina, 100 g ulei, 2 oua, 1 lingura otet, 1/2 lingurita sare, apa circa 200 g cat cuprinde faina, 200 g margarina sau unt. Umplutura: 500-600 g branza de vaca bine scursa, 3-4 oua, 100-150 g zahar, 150 g smantana, 40 g gris, lamîie rasă, sare. Mod de preparare: Umplutura se pregateste astfel: branza se sfarama sau se trece prin sita de malai, se amesteca foarte bine cu smantana, ouale, zaharul, razatura de lamaie, sare si gris. Cine doreste poate sa intrebuinteze la umplutura jumatate de branza de vaci si jumatate de branza telemea sau de burduf, in acest caz nu se mai sareaza umplutura. Se cerne faina pe o planseta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, uleiul, otetul, sare si apa cat primeste faina ca sa se obtina o coca potrivit de moale. Se framanta pana coca nu se mai lipeste nici de masa nici de maini. Se imparte coca in opt bucati egale, se rotunjeste fiecare, se unge cu ulei si se acopera cu o cratita sau lighean incalzit. Se lasa sa se odihneasca coca 20 minute. Dupa aceea, fiecare bucata de coca se intinde cu sucitorul si apoi se mai intinde cu mainile cat sa acopere tava bine unsa cu unt. Foaia trebuie sa iasa subtire, fina, fara sa se rupa. Se pun in tava jumatate din foi pregatite in acest fel, stropite intre ele cu unt. Peste aceste foi se intinde umplutura, iar peste umplutura se asaza restul de foi stropite deasemenea intre ele cu unt topit si pe deasupra ultima foaie se unge bine cu unt. La urma se apasa foile petrecute peste marginile tavii ca sa se lipeasca intre ele. Restul de foi peste margini nelipite se taie cu cutitul. In felul acesta aerul cat si albusurile dinauntru placintei nu vor iesi afara si vor forta foile sa se umfle intre ele, dand o forma frumoasa placintei. Placinta trebuie sa se coaca la inceput la cuptor incalzit potrivit, ca sa nu se rumeneasca de la inceput prea repede, deoarece aceasta impiedica cresterea placintei. Servirea: Cand placinta este scoasa din cuptor se pune incet pe masa, fara sa fie trantita si dupa 10-20 minute se taie in bucati. Bucatile nu se scot imediat din tava, decat atunci cand se servesc la masa, astfel se racesc. Aceasta placinta poate avea ca umplutura: carne, dovleac, cartofi, ciuperci, praz inabusit sau ceapa verde condimentata.
15.646 vizualizări
Versiunea printabilă1.188 tipăriri 20 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pastă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite) 5. Cremă picantă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume) 7. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Şniţel cu brânză (Mâncăruri > Fripturi) 9. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi) 11. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 12. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume) 16. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 19. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri) 20. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză) 21. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri) 22. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 23. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme) 24. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 26. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri) 27. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 29. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi) 30. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză) |