Plăcintă franţuzească cu ceapă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Plăcintă franţuzească cu ceapă

Plăcintă franţuzească cu ceapă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 225 g faina, 1 lingurita de zahar, 2 lingurite rase de sare, 8 g drojdie proaspata, 1 kg de ceapa zemoasa (de apa), 2 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 3 ramurele de cimbru, 1 foaie de dafin, faina pentru tabla de prajituri, 2 linguri de pasta de peste (din tub), 12 masline negre.

Mod de preparare: Faina, zaharul si sarea se pun intr-un lighenas, se amesteca si se face o gropita la mijloc. Se faramiteaza drojdia si se pune in ea, apoi se amesteca cu 0,8 litri de apa calduta. Se acopera vasul si se pune intr-un loc cald, vreme de 10 minute, apoi se amesteca toate ingredientele si se framanta cu mana pana se obtine un aluat uniform. Se pune din nou vasul la loc cald, acoperit cu un servet umezit, vreme de o ora.
Intre timp, se curata ceapa si se taie in doua, apoi se taie in rondele subtiri. Se caleste usturoiul zdrobit, in trei linguri de untdelemn incins. Se adauga ceapa taiata, frunzulitele de cimbru si foaia de dafin, si se lasa toate sa se caleasca vreme de 10 minute, amestecand mereu, pana ce ceapa devine aurie si moale (sa nu se arda).
Se mai framanta o data aluatul cu mana si se intinde pe o tabla de prajituri, data cu faina.
Se unge o tava (30x40 cm) cu grasime, apoi se intinde aluatul in ea, formand pe pereti o mica margine. Se mai lasa aluatul din tava sa dospeasca 20 de minute. Cand e gata, se intinde pe el un strat subtire de pasta de peste (sa aiba gust bun), deasupra se intinde ceapa, iar peste ea se asaza maslinele. Se stropeste cu restul de untdelemn ramas si se baga in cuptorul bine incins, vreme de 25 de minute.
Este o reţetă provensală.
6.339 vizualizări
925 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ceapă murată în vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
10. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
11. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
14. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Plăcintă de ceapă a la Stuttgart (Stuttgarter Zwiebelkuchen) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
26. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.