Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Plăcintă franţuzească cu ceapă |
Plăcintă franţuzească cu ceapă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: ridicată Porţii: 8 Ingrediente: 225 g faina, 1 lingurita de zahar, 2 lingurite rase de sare, 8 g drojdie proaspata, 1 kg de ceapa zemoasa (de apa), 2 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 3 ramurele de cimbru, 1 foaie de dafin, faina pentru tabla de prajituri, 2 linguri de pasta de peste (din tub), 12 masline negre. Mod de preparare: Faina, zaharul si sarea se pun intr-un lighenas, se amesteca si se face o gropita la mijloc. Se faramiteaza drojdia si se pune in ea, apoi se amesteca cu 0,8 litri de apa calduta. Se acopera vasul si se pune intr-un loc cald, vreme de 10 minute, apoi se amesteca toate ingredientele si se framanta cu mana pana se obtine un aluat uniform. Se pune din nou vasul la loc cald, acoperit cu un servet umezit, vreme de o ora. Intre timp, se curata ceapa si se taie in doua, apoi se taie in rondele subtiri. Se caleste usturoiul zdrobit, in trei linguri de untdelemn incins. Se adauga ceapa taiata, frunzulitele de cimbru si foaia de dafin, si se lasa toate sa se caleasca vreme de 10 minute, amestecand mereu, pana ce ceapa devine aurie si moale (sa nu se arda). Se mai framanta o data aluatul cu mana si se intinde pe o tabla de prajituri, data cu faina. Se unge o tava (30x40 cm) cu grasime, apoi se intinde aluatul in ea, formand pe pereti o mica margine. Se mai lasa aluatul din tava sa dospeasca 20 de minute. Cand e gata, se intinde pe el un strat subtire de pasta de peste (sa aiba gust bun), deasupra se intinde ceapa, iar peste ea se asaza maslinele. Se stropeste cu restul de untdelemn ramas si se baga in cuptorul bine incins, vreme de 25 de minute. Este o reţetă provensală.
6.282 vizualizări
Versiunea printabilă912 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 2. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 4. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 6. Plăcintă de ceapă a la Stuttgart (Stuttgarter Zwiebelkuchen) (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci) 8. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate) 10. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume) 11. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă) 12. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 14. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri) 17. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri) 20. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 21. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 22. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 23. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume) 24. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume) 25. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume) 27. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 28. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 29. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) |