Plăcintă provensală cu dovlecei - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Plăcintă provensală cu dovlecei

Plăcintă provensală cu dovlecei

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 1 vîrf de cuţit sare, 1 pahar cu apă.
Pentru garnitură: 500 g dovlecei, 2 roşii, 2 cepe, 3 ouă, 200 ml smîntînă groasă, 70 g caşcaval ras, frunze de mentă, ulei de măsline, sare, piper, 1 pahar cu lapte.

Mod de preparare: Aluatul: Se pune făina într-un castron împreună cu sarea şi untul tăiat bucăţele şi se amestecă bine. Se adaugă apa şi se frămîntă cu mîna ori cu mixerul, pînă ce se obţine un aluat omogen. Se lasă să se odihnească 1/2 oră, se îmbracă o formă de tartă, se coace 10 minute şi se lasă să se răcească.
Se spală dovleceii şi roşiile şi se curăţă ceapa. Dovleceii tăiaţi rondele subţiri şi ceapa tocată mărunt se călesc 15 minute în puţin ulei de măsline. Se sărează, se piperează, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi menta tăiată fîşii (cu foarfeca) şi se mai lasă pe foc încă 5 minute.
Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu smîntîna, laptele şi caşcavalul ras. Se pun legumele călite peste aluatul copt şi răcit, se toarnă deasupra amestecul de ouă şi lapte şi se dă tarta încă 20 de minute la cuptor.
4.124 vizualizări
779 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Quiche cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Omletă cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
14. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
19. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Dovlecei cu piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Flanuri de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
27. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Clătite cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.