Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Plăcintă provensală cu dovlecei |
Plăcintă provensală cu dovlecei
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 1 vîrf de cuţit sare, 1 pahar cu apă. Pentru garnitură: 500 g dovlecei, 2 roşii, 2 cepe, 3 ouă, 200 ml smîntînă groasă, 70 g caşcaval ras, frunze de mentă, ulei de măsline, sare, piper, 1 pahar cu lapte. Mod de preparare: Aluatul: Se pune făina într-un castron împreună cu sarea şi untul tăiat bucăţele şi se amestecă bine. Se adaugă apa şi se frămîntă cu mîna ori cu mixerul, pînă ce se obţine un aluat omogen. Se lasă să se odihnească 1/2 oră, se îmbracă o formă de tartă, se coace 10 minute şi se lasă să se răcească. Se spală dovleceii şi roşiile şi se curăţă ceapa. Dovleceii tăiaţi rondele subţiri şi ceapa tocată mărunt se călesc 15 minute în puţin ulei de măsline. Se sărează, se piperează, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi menta tăiată fîşii (cu foarfeca) şi se mai lasă pe foc încă 5 minute. Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu smîntîna, laptele şi caşcavalul ras. Se pun legumele călite peste aluatul copt şi răcit, se toarnă deasupra amestecul de ouă şi lapte şi se dă tarta încă 20 de minute la cuptor.
4.085 vizualizări
Versiunea printabilă765 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Bucatini cu dovlecei (carbonara) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 4. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 11. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 12. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri) 15. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Sote de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 21. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 27. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 28. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) |