Potage parmentier - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Potage parmentier

Potage parmentier

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 fire de praz (numai partea alba), 1/2 kg cartofi, 2 linguri de unt, 2 linguri de smintina, 1,5 l apa, sare, piper, patrunjel.

Mod de preparare: Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba bine. Se mixeaza cu smintina, sare, piper. Se pun in supiera si se orneaza cu patrunjel tocat.
Alte variante: se inlocuieste apa cu zeama de pui, se adauga telina, se adauga ceapa, etc.
Se serveste cu crutoane de piine rumenite in unt.
5.082 vizualizări
1.114 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Potage Crecy (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Potage bonne femme (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.