Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Potage parmentier |
Potage parmentier
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3 fire de praz (numai partea alba), 1/2 kg cartofi, 2 linguri de unt, 2 linguri de smintina, 1,5 l apa, sare, piper, patrunjel. Mod de preparare: Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba bine. Se mixeaza cu smintina, sare, piper. Se pun in supiera si se orneaza cu patrunjel tocat. Alte variante: se inlocuieste apa cu zeama de pui, se adauga telina, se adauga ceapa, etc. Se serveste cu crutoane de piine rumenite in unt.
5.082 vizualizări
Versiunea printabilă1.114 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Potage Crecy (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Potage bonne femme (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |