Prăjitură austriacă cu mere - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
13.897 vizualizări
1.195 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
2. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
5. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
7. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
8. Prăjitura preferată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
10. Prăjitură cu smochine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
16. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Prăjitură moale cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
21. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
24. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
26. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.