Prăjitură austriacă cu mere - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
14.056 vizualizări
1.218 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
2. Prăjitură cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
4. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
6. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Mere coapte brune (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
9. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
10. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi)
14. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
17. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
21. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
24. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
26. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
27. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
30. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.