Prăjitură cu pere (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Prăjitură cu pere (I)

Prăjitură cu pere (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat (fraged): 250 g unt (margarina), 400 g faina, 100 g zahar, un ou intreg, un galbenus. Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50 g seminte de pin, 60 g zahar, 50 g unt, scortisoara, 100 g pesmet alb, faina pentru planseta, o lingurita zahar farin.

Mod de preparare: Aluatul: din toate ingredientele (untul se taie bucatele) se framanta un aluat fraged care se imparte in doua bucati: una mai mica (circa o treime) si una mai mare (restul).
Li se da o forma rotunda, se invelesc intr-o folie de plastic si se tin la frigider cel putin o ora. Umplutura: se curata perele de coaja si de seminte si se taie cubulete.
Stafidele, clatite cu apa fierbinte, se scurg, se pun intr-un bol si peste ele se toarna vinul.
Semintele de pin se prajesc - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Stafidele cu zeama cu tot, semintele de pin, untul topit, zaharul si un varf de cutit de scortisoara se toarna peste pere si se amesteca bine.
Se imbraca fundul si marginile unei forme (diametrul de 28 cm) cu bucata mare de aluat, intinsa pe planseta infainata, iar deasupra se presara pesmetul. Se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie de aluat (bucata mica). Se apasa marginile, se inteapa cu furculita si se baga in cuptorul incins (180 grade C).
Se coace circa o ora (jos) pana ce se rumeneste si se pudreaza cu zahar farin.
6.246 vizualizări
813 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
4. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi)
6. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
8. Prăjitură cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
9. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
13. Prăjitură cu smochine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
22. Îngheţată de vanilie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
27. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.