Prăjitură cu pere (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Prăjitură cu pere (I)

Prăjitură cu pere (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat (fraged): 250 g unt (margarina), 400 g faina, 100 g zahar, un ou intreg, un galbenus. Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50 g seminte de pin, 60 g zahar, 50 g unt, scortisoara, 100 g pesmet alb, faina pentru planseta, o lingurita zahar farin.

Mod de preparare: Aluatul: din toate ingredientele (untul se taie bucatele) se framanta un aluat fraged care se imparte in doua bucati: una mai mica (circa o treime) si una mai mare (restul).
Li se da o forma rotunda, se invelesc intr-o folie de plastic si se tin la frigider cel putin o ora. Umplutura: se curata perele de coaja si de seminte si se taie cubulete.
Stafidele, clatite cu apa fierbinte, se scurg, se pun intr-un bol si peste ele se toarna vinul.
Semintele de pin se prajesc - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Stafidele cu zeama cu tot, semintele de pin, untul topit, zaharul si un varf de cutit de scortisoara se toarna peste pere si se amesteca bine.
Se imbraca fundul si marginile unei forme (diametrul de 28 cm) cu bucata mare de aluat, intinsa pe planseta infainata, iar deasupra se presara pesmetul. Se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie de aluat (bucata mica). Se apasa marginile, se inteapa cu furculita si se baga in cuptorul incins (180 grade C).
Se coace circa o ora (jos) pana ce se rumeneste si se pudreaza cu zahar farin.
6.271 vizualizări
821 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură (I) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
6. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
10. Prăjitură cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
11. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
12. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
15. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
19. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi)
21. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
27. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
28. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.