Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Prăjitură cu pere (I) |
Prăjitură cu pere (I)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: Pentru aluat (fraged): 250 g unt (margarina), 400 g faina, 100 g zahar, un ou intreg, un galbenus. Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50 g seminte de pin, 60 g zahar, 50 g unt, scortisoara, 100 g pesmet alb, faina pentru planseta, o lingurita zahar farin. Mod de preparare: Aluatul: din toate ingredientele (untul se taie bucatele) se framanta un aluat fraged care se imparte in doua bucati: una mai mica (circa o treime) si una mai mare (restul). Li se da o forma rotunda, se invelesc intr-o folie de plastic si se tin la frigider cel putin o ora. Umplutura: se curata perele de coaja si de seminte si se taie cubulete. Stafidele, clatite cu apa fierbinte, se scurg, se pun intr-un bol si peste ele se toarna vinul. Semintele de pin se prajesc - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Stafidele cu zeama cu tot, semintele de pin, untul topit, zaharul si un varf de cutit de scortisoara se toarna peste pere si se amesteca bine. Se imbraca fundul si marginile unei forme (diametrul de 28 cm) cu bucata mare de aluat, intinsa pe planseta infainata, iar deasupra se presara pesmetul. Se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie de aluat (bucata mica). Se apasa marginile, se inteapa cu furculita si se baga in cuptorul incins (180 grade C). Se coace circa o ora (jos) pana ce se rumeneste si se pudreaza cu zahar farin.
6.215 vizualizări
Versiunea printabilă800 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 3. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe) 4. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri (Salate > Salate cu carne de pasăre) 5. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 9. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume) 10. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 12. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume) 13. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe) 14. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume) 15. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate) 17. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 18. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri) 20. Zacuscă de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 23. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume) 24. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri) 25. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 27. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Crap la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi) 30. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |