Pui Tandoori - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Pui Tandoori

Pui Tandoori

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pui de cca 1 kg, 4 linguri de iaurt gras, 2 linguri pastă de roşii, 1 linguriţă praf de ghimbir, 3 căţei de usturoi zdrobiţi, 1/2 linguriţă praf de muştar, 1/2 linguriţă boia iute, 1 linguriţă chimen măcinat, 1 linguriţă coriandru măcinat, 1 linguriţă boia dulce, mentă, cîteva frunze de pătrunjel, felii de lămîie.

Mod de preparare: Se pregăteşte marinata: se amestecă iaurtul gras, pasta de roşii, praful de ghimbir, căţeii de usturoi zdrobiţi, praful de muştar, boiaua iute, chimenul măcinat, coriandrul măcinat şi boiaua dulce.
Se îndepărtează pieliţele de pe pui, se taie în patru ş sei crestează din loc în loc, apoi se unge cu marinata pregătită. Se lasă carnea la marinat timp de 30 de minute sau peste noapte.
Preîncălziţi grătarul cuptorului sau grătarul "papuc". Aşezaţi carnea pe grătar şi lăsaţi-o jumătate de oră, avînd grijă să întoarceţi bucăţile o dată, după 20 de minute.
Serviţi friptura cu sos de iaurt cu mentă şi ornată cu cîteva frunze de pătrunjel şi o felie de lămîie.
9.979 vizualizări
1.075 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.