Pui cu cuş-cuş - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş

Pui cu cuş-cuş

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă.

Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
27.291 vizualizări
1.195 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă cu cuş-cuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
6. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
19. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.