Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Pui cu cuş-cuş |
Pui cu cuş-cuş
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 300 g cuş-cuş (specialitate turcească, se găseşte în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuţit nucşoară, 1 vîrf de cuţit scorţişoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subţire sau frişcă nebătută, puţină mentă proaspătă. Mod de preparare: Se fierbe cuş-cuş-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în şpalturi şi se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina şi condimentele şi se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute. Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare şi piper şi se servesc împreună cu cuş-cuş-ul garnisit cu mentă proaspătă. Cuş-cuş-ul poate fi înlocuit cu orez.
27.218 vizualizări
Versiunea printabilă1.176 tipăriri 9 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 3. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 4. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi) 8. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 9. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 11. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi) 14. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 17. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Somon cu garnitură de cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 23. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 24. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 25. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi) 26. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi) 29. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi) 30. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |