Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pui cu legume şi ierburi de Provence |
Pui cu legume şi ierburi de Provence
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 20 min.
Complexitate: medie Ingrediente: Un pui, sare, piper, 3 linguri faina, 100 g ceapa mica, 2 catei usturoi,un kg ardei grasi(verde, galben, rosu), 3 rosii, un dovlecel mare, 3 linguri ulei de masline, o lingurita ierburi de Provence, 200 ml vin alb. Mod de preparare: Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma rezistenta la cuptor si se adauga ardeii cubulete, rosiile taiate in 4, dovlecelul bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Se pune tava in cuptor si se coace 10 min. Se stropeste apoi cu vin si se continua coacerea. Se repeta la fiecare 10 min stropitul cu vin, pina puiul este prajit.
4.605 vizualizări
Versiunea printabilă853 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume) 2. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate) 3. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe) 5. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume) 6. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 8. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 9. Salată de porumb cu maioneză (Salate > Salate de legume) 10. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi) 11. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme) 13. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 14. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri) 16. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 17. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe) 19. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 24. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 25. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 28. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte) 29. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi) |