Pui cu legume şi ierburi de Provence - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pui cu legume şi ierburi de Provence

Pui cu legume şi ierburi de Provence

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Un pui, sare, piper, 3 linguri faina, 100 g ceapa mica, 2 catei usturoi,un kg ardei grasi(verde, galben, rosu), 3 rosii, un dovlecel mare, 3 linguri ulei de masline, o lingurita ierburi de Provence, 200 ml vin alb.

Mod de preparare: Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma rezistenta la cuptor si se adauga ardeii cubulete, rosiile taiate in 4, dovlecelul bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Se pune tava in cuptor si se coace 10 min. Se stropeste apoi cu vin si se continua coacerea. Se repeta la fiecare 10 min stropitul cu vin, pina puiul este prajit.
4.635 vizualizări
862 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
11. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
13. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
14. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
19. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
21. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată orientală de primăvară (Salate > Salate de legume)
23. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
24. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.