Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu smântână ca la Suceava |
Pui cu smântână ca la Suceava
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 kg pui, 100 g unt, 50 g făină, 175 ml lapte, 600 g smântână, 1 legătură verdeaţă, 1 g piper, sare. Mod de preparare: Puiul se porţionează, se sărează şi se prăjeşte în jumătate din cantitatea de unt. Din restul de unt, făină, lapte, smântână se prepara un sos de smântână, care se fierbe circa 15 min., se strecoară printr-o pânză curată, se toarnă peste carnea de pui şi se potriveşte de sare şi piper. Se lasă să fiarbă 20 min. la foc moale. Se serveşte cald, ornat cu verdeaţă, alături de mămăliguţă caldă.
13.065 vizualizări
Versiunea printabilă1.160 tipăriri 6 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi) 2. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi) 3. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 4. Scordolea de raci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii) 8. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume) 9. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Marmeladă de dovleac (Conserve de fructe > Marmelade) 13. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi) 19. Lipii cu fasole picantă (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 22. Cafea cu rom (Băuturi > Cafele) 23. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 24. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Cupolă de portocale (Dulciuri > Torturi) 26. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi) 27. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte) 28. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte) |