Pui cu smântână ca la Suceava - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu smântână ca la Suceava

Pui cu smântână ca la Suceava

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg pui, 100 g unt, 50 g făină, 175 ml lapte, 600 g smântână, 1 legătură verdeaţă, 1 g piper, sare.

Mod de preparare: Puiul se porţionează, se sărează şi se prăjeşte în jumătate din cantitatea de unt.

Din restul de unt, făină, lapte, smântână se prepara un sos de smântână, care se fierbe circa 15 min., se strecoară printr-o pânză curată, se toarnă peste carnea de pui şi se potriveşte de sare şi piper.

Se lasă să fiarbă 20 min. la foc moale.

Se serveşte cald, ornat cu verdeaţă, alături de mămăliguţă caldă.
13.099 vizualizări
1.167 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de surimi cu boabe de porumb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Plăcintă cu fasole verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tort de ciocolată cu biscuţi de cacao (Dulciuri > Torturi)
10. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
11. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Orez cu lapte (Dulciuri > Budinci)
14. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
22. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
23. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
26. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Dublin Coddle (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.