Pui cu sos ca la Buzău - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu sos ca la Buzău

Pui cu sos ca la Buzău

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 pui potriviti, 150 g unt, 4 rosii mari, o capatina de usturoi, sare, piper, 1/2 l de vin alb.

Mod de preparare: Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1 pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera. Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute. In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batind bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.
6.756 vizualizări
912 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
4. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Gâscă pe varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
12. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
14. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
17. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
20. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Macaroane cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Cupolă cu căpşuni (Dulciuri > Torturi)
23. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.