Pui cu sos ca la Buzău - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu sos ca la Buzău

Pui cu sos ca la Buzău

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 pui potriviti, 150 g unt, 4 rosii mari, o capatina de usturoi, sare, piper, 1/2 l de vin alb.

Mod de preparare: Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1 pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera. Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute. In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batind bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.
6.789 vizualizări
923 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pătrate cu jeleu de coacăze (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
2. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
5. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
14. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sufleu de caise cu şodou de vanilie (Dulciuri > Creme)
16. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
17. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ghiveci de toamnă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
24. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.