Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.145 vizualizări
705 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
4. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
9. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
15. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
26. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.