Pui cu şuncă şi unt de sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele

Pui cu şuncă şi unt de sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb.
Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.

Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge.
Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.199 vizualizări
724 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
2. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
9. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
10. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
13. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
14. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
16. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
17. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
22. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
24. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Cod a la french country (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple)
27. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
29. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.