Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui cu şuncă şi unt de sardele |
Pui cu şuncă şi unt de sardele
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii sunca, 125 ml vin alb. Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit. Mod de preparare: Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180 grade C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge. Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
3.180 vizualizări
Versiunea printabilă716 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 3. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume) 5. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 6. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte) 9. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 12. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 13. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri) 14. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 16. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi) 17. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi) 18. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte) 20. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză) 21. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume) 22. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 26. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi) 28. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |