Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Pui cu tăiţei de orez |
Pui cu tăiţei de orez
Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3-4 jumatati de piept de pui (fara piele sau os), taiate in felioare subtiri cam de 3-4 cm lungi si 2 cm late ca sa se patrunda rapid), 1 legatura ceapa verde (daca nu aveti ceapa verde, se poate folosi si ceapa uscata taiata pestisori mai mari), 1 morcov taiat in felii subtiri oblic (feliile vor iesi ovale), 1 bucata de tulpina de telina (20 cm lung si 3 late) e ok daca are ceva frunze, ceva broccoli sau conopida taiata bucati potrivite, pastai foarte tinere de mazare (inainte de a se forma boabele in ele), ulei de alune sau ulei din seminte de susan, soy sauce, rice noodles (taitei foarte subtiri facuti din orez) fierti (aprox 120 g uscati), 1-2 oua (nu se pun cartofi, patrunjel radacina, pastirnac, etc. si nici intr-un caz boia pentru ca atunci va defeni gulas, boiaua fiind caracteristica mincarurilor unguresti, mexicane, etc.). Mod de preparare: Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte. Se incalzeste vasul (de preferat o tigaie adinca, cu teflon) si cind este incins, se adauga uleiul, se incinge si apoi se adauga carnea de pui taiata felii si se rumeneste pe ambele parti (2-3 minute). Se adauga morcovul, ceapa, telina, conopida, si se calesc inca 1-2 minut adaugindu-se la acest punct sosul de soia si totul se mai amesteca si se mai gateste putin pina toate sunt patrunse dar nu facute mamaliga. Vegetalele trebuie sa fie inca crocante. Iute se adauga taiteii in tigaie si peste toate acestea se sparge 1-2 oua (depinde de cita cantitate v-a iesit) care de fapt leaga toate. Totul se amesteca rapid. Se ia de pe foc si se serveste. Se pune la masa soy sauce pentru cei care doresc sa-si mai adauge.
50.549 vizualizări
Versiunea printabilă1.491 tipăriri 24 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Melci cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi) 4. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi) 6. Pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi) 7. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi) 9. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi) 11. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre) 13. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi) 16. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi) 17. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 18. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 22. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 26. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 27. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Omletă cu tăiţei (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |