Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Pui cu tăiţei de orez |
Pui cu tăiţei de orez
Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3-4 jumatati de piept de pui (fara piele sau os), taiate in felioare subtiri cam de 3-4 cm lungi si 2 cm late ca sa se patrunda rapid), 1 legatura ceapa verde (daca nu aveti ceapa verde, se poate folosi si ceapa uscata taiata pestisori mai mari), 1 morcov taiat in felii subtiri oblic (feliile vor iesi ovale), 1 bucata de tulpina de telina (20 cm lung si 3 late) e ok daca are ceva frunze, ceva broccoli sau conopida taiata bucati potrivite, pastai foarte tinere de mazare (inainte de a se forma boabele in ele), ulei de alune sau ulei din seminte de susan, soy sauce, rice noodles (taitei foarte subtiri facuti din orez) fierti (aprox 120 g uscati), 1-2 oua (nu se pun cartofi, patrunjel radacina, pastirnac, etc. si nici intr-un caz boia pentru ca atunci va defeni gulas, boiaua fiind caracteristica mincarurilor unguresti, mexicane, etc.). Mod de preparare: Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte. Se incalzeste vasul (de preferat o tigaie adinca, cu teflon) si cind este incins, se adauga uleiul, se incinge si apoi se adauga carnea de pui taiata felii si se rumeneste pe ambele parti (2-3 minute). Se adauga morcovul, ceapa, telina, conopida, si se calesc inca 1-2 minut adaugindu-se la acest punct sosul de soia si totul se mai amesteca si se mai gateste putin pina toate sunt patrunse dar nu facute mamaliga. Vegetalele trebuie sa fie inca crocante. Iute se adauga taiteii in tigaie si peste toate acestea se sparge 1-2 oua (depinde de cita cantitate v-a iesit) care de fapt leaga toate. Totul se amesteca rapid. Se ia de pe foc si se serveste. Se pune la masa soy sauce pentru cei care doresc sa-si mai adauge.
50.511 vizualizări
Versiunea printabilă1.482 tipăriri 24 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Mâncărică de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi) 4. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi) 6. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 9. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 11. Orez cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi) 13. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi) 14. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Crochete de orez cu zahăr (Dulciuri > Gogoşi) 16. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri) 17. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume) 19. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 21. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi) 22. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi) 23. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 25. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 28. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) |