Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
7.915 vizualizări
1.070 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
7. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
9. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
11. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Drob de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
16. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
18. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
19. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
21. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
25. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
27. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.