Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci |
Pui cu tarhon şi ciuperci
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust). Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga. In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
7.870 vizualizări
Versiunea printabilă1.058 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 2. Iaurt gros de casă (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă) 3. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 6. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume) 7. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 9. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume) 10. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 11. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi) 12. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi) 14. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri) 15. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple) 16. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume) 17. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte) 19. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi) 20. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Vişinată (Băuturi > Lichioruri) 22. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri) 24. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte) 27. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri) 28. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 29. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) |