Pui împănat cu sos de legume - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Pui împănat cu sos de legume

Pui împănat cu sos de legume

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri de piept de pui, 6 felii subtiri de kaiser, 60 g unt, 1 ceapa mica tocata, 1 morcov mic taiat marunt, 1 lingura faina, 1 1/2 ceasca zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ceasca vin de mere (cidru sau must), 1/4 lingurita piper macinat, 1/4 lingurita nucsoara pisata, scobitori.

Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180 grade C si se cresteaza fileurile in locul unde sunt mai groase. In fiecare fanta se introduce cate o felie de kaiser si se fixeaza cu scobitori. Se invelesc cu o folie de plastic si se tin la frigider.
Se-ncinge untul intr-o craticioara, se calesc in el morcovul si ceapa circa 4 minute la foc mic, se adauga faina si cand s-au rumenit se sting cu vinul amestecat cu zeama de carne. Se amesteca sosul ca sa fie neted, se incorporeaza piperul si nucsoara si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 3 minute, amestecand intruna. Cand incepe sa se ingroase, se mai fierbe un minut si se ia de pe foc.
Se aseaza bucatile de carne una langa alta intr-o forma mai plata, termorezistenta. Se toarna peste ele sosul si se dau la cuptor - cu capac - 20-25 de minute.
Se indeparteaza scobitorile si se serveste puiul cald cu o lingura de sos.
7.275 vizualizări
1.055 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şniţele de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
9. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
17. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
19. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
25. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
26. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
29. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.