Pui împănat cu sos de legume - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Pui împănat cu sos de legume

Pui împănat cu sos de legume

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri de piept de pui, 6 felii subtiri de kaiser, 60 g unt, 1 ceapa mica tocata, 1 morcov mic taiat marunt, 1 lingura faina, 1 1/2 ceasca zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ceasca vin de mere (cidru sau must), 1/4 lingurita piper macinat, 1/4 lingurita nucsoara pisata, scobitori.

Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180 grade C si se cresteaza fileurile in locul unde sunt mai groase. In fiecare fanta se introduce cate o felie de kaiser si se fixeaza cu scobitori. Se invelesc cu o folie de plastic si se tin la frigider.
Se-ncinge untul intr-o craticioara, se calesc in el morcovul si ceapa circa 4 minute la foc mic, se adauga faina si cand s-au rumenit se sting cu vinul amestecat cu zeama de carne. Se amesteca sosul ca sa fie neted, se incorporeaza piperul si nucsoara si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 3 minute, amestecand intruna. Cand incepe sa se ingroase, se mai fierbe un minut si se ia de pe foc.
Se aseaza bucatile de carne una langa alta intr-o forma mai plata, termorezistenta. Se toarna peste ele sosul si se dau la cuptor - cu capac - 20-25 de minute.
Se indeparteaza scobitorile si se serveste puiul cald cu o lingura de sos.
7.217 vizualizări
1.038 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
26. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
27. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.