Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.353 vizualizări
822 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
8. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
16. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.