Pui marocan - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan

Pui marocan

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi.

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 250 grade C. Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 230 grade C si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.
13.933 vizualizări
1.143 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
4. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pulpe de pui cu vermut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
13. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui la pungă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.