Pui marocan - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan

Pui marocan

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi.

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 250 grade C. Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 230 grade C si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.
13.912 vizualizări
1.135 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
4. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă cu ficăţei de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.