Pui marocan - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan

Pui marocan

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi.

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 250 grade C. Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 230 grade C si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.
13.959 vizualizări
1.156 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
19. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.