Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan |
Pui marocan
Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi. Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 250 grade C. Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 230 grade C si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara. La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.
13.882 vizualizări
Versiunea printabilă1.125 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi) 2. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi) 4. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 5. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre) 10. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi) 11. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Pui crocant (Mâncăruri > Fripturi) 14. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 16. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi) 17. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi) 18. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi) 22. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi) 24. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 29. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |